ZVV Den Haag Vr1 – Hovocubo VR1 1-5

(eredivisiedebuut)

Debutant ZVV DEN HAAG Vrouwen 1 verliest eerste eredivisieduel.
HOVOCUBO slaat op cruciale momenten genadeloos toe: 1-5 !

DEN HAAG – Ook de uitblinkende Roxanna Monkou kon niet voorkomen dat haar team en eredivisiedebutant ZVV Den Haag een 1-5 thuisnederlaag leed. Ondanks de nodige inzet aan Haagse zijde wist de Hoornse futsal grootmacht ZVV Den Haag op cruciale momenten zwaar onder druk te zetten. Op de momenten van verslapping aan Haagse zijde wist Hovocubo met snelle counters genadeloos toe te slaan. Het was zeker geen wedstrijd waarin ZVV Den Haag werd weggespeeld. De einduitslag doet dat zeker vermoeden. Sterker nog, de eredivisiedebutant kreeg zoveel kansen maar wist die helaas niet te verzilveren. Ook de Hovocubo sluitpost stond steeds op de juiste plek of had Vrouwe Fortuna mee. Teamcaptain Priscilla de Vos en Lisanne Vermeulen wisten elkaar blindelings te vinden maar de afwerking was niet voldoende. De soms vloeiende Haagse aanvalsgolven waren uiteindelijk niet succesvol. Daarin waren de bezoekers efficënter en meer doeltreffend.

Zonder Félicienne Minnaar, Lisa Franken en Rochella Becker debuteerde ZVV Den Haag Vrouwen vrijdagavond in de eredivisie. Het werd voor de in het lichtblauw gehulde formatie van het Haagse trainersduo Tulin Kilic & Robert Verheij een wedstrijd van de (te) veel gemiste kansen! De ervaring en efficiëntie van Hovocubo won het duidelijk van de onwennigheid van de Haagse promovendus.

Handshakes teams (foto: UvM)

De ‘Super Snelle Sem’ (Samiya Hassani) van Hovocubo was ongrijpbaar en speelde bij vlagen fenomenaal futsal! De jonge aanvalsleidster uit Hoorn was op cruciale momenten niet te houden, scoorde twee keer en had een groot aandeel in de (geflatteerde) 1-5 overwinning op de Haagse promovendus! ‘Jonkie’ Samiya Hassani en routinier en oud-ADO Den Haag speelster Dyanne Brito waren aan Hoornse zijde de belangrijke pilaren en gevaarlijke angels voor de thuisploeg.

Hassani in full action (foto: Christian Brafine)

ZVV Den Haag kreeg heel veel doelkansen en trof eenmaal de paal/lat. De counters van Hovocubo waren gevaarlijk en daarentegen veel meer doeltreffend.

Goal! Romy Scherpenzeel!

Romy Scherpenzeel deed nog wat terug namens de thuisploeg. Hovocubo won verdiend.Voor ZVV Den Haag Vrouwen 1 geldt nu het devies:”Opstaan en terugvechten!

Het is nog (te) vroeg in de competitie om (voorbarige) conclusies te trekken. Maar de eredivisie is ‘different cook’! Welkom op het hoogste podium van het Nederlandse vrouwenzaalvoetbal!

 

(Karakteristieken)

ZVV Den Haag – Hovocubo 1-5 (0-1)

Scoreverloop:
6. Benthe Huijsman 0-1
28. Benthe Huijsman 0-2
37. Samya Hassani 0-3
39. Samya Hassani 0-4
40. Romy Scherpenzeel 1-4
40. Chelly Drost 1-5

Line-up ZVV Den Haag Vr1

Roxanna Alicia Monkou (k)
Esther Scheenaard
Yasemin Yegen
Ramona van der Harst
Romy Scherpenzeel
Lisanne Vermeulen
Priscilla de Vos
Cella Cabrera Cabrera
Stef Valk
Samantha Chin A Sang

Coaches:Tulin Kilic en Robert Verheij
Verzorgster: Virginia Smit-Multem
TM: Ulis van Maanen

Line-up HOVOCUBO Vr1:

Dionne Vasmeer (k)
Benthe Huijsman
Dyanne Bito (c)
Suzanne Deckers
Sue-Ranie Hok-A-Hin
Bouchra Ait-l’hou
Samyia Hassani
Gisela van Ankeren
Chelly Drost

Coach: Roy Nieuwkoop
TM: Gert-Jan van de Burg

media (Hoorns Dagblad): o.a. over de eclatante zege van Hovocubo Vr1 op ZVV Den Haag:

‘De basis van de overwinning lag in de strijdlust van het team en de focus op de taken. De ploeg heeft Den Haag systematisch gesloopt en toegeslagen in de fase dat zij er doorheen zaten. De uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke wedstrijd was, maar het team heeft de focus moeten houden en Den Haag heeft aangetoond dat het aanwinst kan zijn voor de Eredivisie.’