Coach René Havermans optimistisch gestemd over het nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en coach René Havermans van ZVV Den Haag is optimistisch gestemd over de vorderingen die zijn gemaakt.

“Ik ben erg enthousiast dat Steven Poeran zich heeft aangesloten bij de technische staf van ZVV Den Haag. Hij was destijds al mijn assistent coach bij de KNVB Jeugd selecties en hij is een echte aanwinst voor de club, vooral voor wat betreft het begeleiden en ontwikkelen van spelers. De komst van Steven is voor ZVV Den Haag weer een positieve stap in de richting om een topclub te worden.”

Verder kijkt Havermans terug op een goede voorbereiding:

“Ik zie dat de spelers zich aan het ontwikkelen zijn om betere voetballers te worden, maar vooral ook beter team spelers. Dit is erg belangrijk want mijn motto is niet voor niks: winnen doe je nooit alleen maar altijd samen. Het team moet er staan en dat geldt voor zowel het eerste als het tweede selectie team.

In de voorbereiding hebben we diverse oefenwedstrijden gespeeld en deze zijn door beide teams goed ten uitvoer gebracht. Spelers realiseren zich dat je het als team moet doen en dat je niet alléén de top kan bereiken.

De jeugd heeft de toekomst is ons motto en daar richten we ons dan ook op. Er zijn veel jeugdspelers die laten zien dat ze een plek verdienen in één van beide teams. Voor ons als staf is het nu de taak om de juiste spelers op de juiste positie en in het juist team in te delen. Dat kost nog wel even wat tijd.

De spelers zijn gretig en ze weten dat iedereen belangrijk is in het team. Met inzet, durf, discipline en respect voor elkaar gaan we, samen met de staf, werken aan een mooi seizoen en goed resultaat.

Met het aantrekken van Goedhardt Schilderwerken als sponsor voor het tweede team, kan er dit seizoen weer wekelijks getraind gaan worden en daar worden we alleen maar beter van.

Mede door deze dingen, ontstaat er ook buiten de selectie enthousiasme. Dit merk ja aan de vrijwilligers rondom de club en de mensen die je spreekt. Ik denk dat we als club op alle fronten stappen aan het zetten zijn en verwacht dat Den Haag op termijn weer een echte top zaalvoetbalclub zal hebben!!”