ASW 1 4 2 zvv Den haag
12/09/2016 - 21:00
Sporthal Dreef
Competitie

Maandag 12 september stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. In sporthal de Dreef (Waddinxveen) werd het 4-2 tussen ASW 1 en ZVV Den Haag.

ZVV kwam aarzelend uit de startblokken, maar creëerde binnen de eerste 5 minuten al twee grote kansen. De keeper van ASW stond op precies de juiste plaats, waardoor hij een vroege voorsprong van de Hagenaars tegen kon houden. Het eerste doelpunt viel na een kwartier in het voordeel van Den Haag. Door goed verdedigend werk kon Cheyhun Isik vanuit een counter weglopen van zijn man en van afstand scoren. Het team van coach Jeroen Blommaert had over het algemeen meer balbezit, maar door het spel goed uit te spelen wist de tegenstander met nog 4,5 minuut op de klok de 1-1 te maken. Door goed uitkomen van keeper Joost de Kiewit werd een voorsprong van ASW vlak voor rust voorkomen.

In de tweede helft kreeg ASW binnen een halve minuut een enorme kans. De bal kwam via de onderkant van de lat terug het veld in, waardoor Brahim Saidi de bal slim weg kon werken. Hierna ging het spel in hoog tempo heen en weer, waar beide teams kansen op de voorsprong kregen. Het was uiteindelijk de tegenstander van ZVV die de kans als eerste afmaakte: 2-1. Met nog een kwartier te gaan kwamen de Haagse zaalvoetballers tegen 3 man te staan, na een overtreding op Soeredj Angoelal. ZVV profiteerde daar optimaal van en maakte de 2-2, die op naam van Ricky Brand kwam. Nog geen twee minuten later waren de rollen omgedraaid. Ook de tegenstander wist van de overtalsituatie te profiteren: 3-2. Halverwege de tweede helft kwam ZVV opnieuw met een man meer te staan. Dit voordeel duurde echter niet lang. Door een handsbal waren beide partijen weer even in evenwicht. De spelers van Den Haag stonden uiteindelijk nog een goede minuut in ondertal, maar wisten zich te handhaven. ZVV liet zien te willen winnen en ging hoger druk zetten. Hierdoor kon ASW profiteren van de ruimte achterin en de 4-2 maken. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg ZVV nog twee grote kansen, waarbij de keeper van ASW opnieuw op de juiste plaats stond.

Al met al een wedstrijd waarin veel gebeurd is. Er vielen vier gele kaarten en zes doelpunten, maar helaas gingen de drie punten van de eerste competitiewedstrijd naar de tegenstander. Nu is het een kwestie van trainen en met het koppie omhoog voorbereiden op de volgende tegenstander. Vrijdag 23 september speelt ZVV tegen Multicult 1. Om 20.00u wordt deze wedstrijd afgetrapt in sporthal Hoge Veld.