zvv Den Haag 2 5 Kondo Budjang FC
09/09/2016 - 19:45
Hoge Veld
Landelijke beker

Ook al heeft ZVV Den Haag besloten dit seizoen alleen in de Topklasse te spelen, toch moest de bekerwedstrijd tegen Eerste Divisionist Kondo Budjang FC gespeeld worden. Om 19.45u trapte ZVV de eerste helft af. Beide ploegen begonnen scherp en dat zorgde voor een aantal kansen aan beide kanten. ZVV opende echter na 10 minuten de score. Een uithaal van Soeredj eindigde op de paal, maar Ricky kon goed opvangen. Een schot van hem kwam opnieuw bij Soeredj terecht, die de aanval afronde: 1-0 in het voordeel van ZVV. Met nog 7,5 minuut te gaan vroeg Kondo een time-out aan. Hierna gingen ze feller voetballen, waardoor ze vanuit een counter de 1-1 in konden tikken. Vlak voor rust had Kondo Budjang nog een grote kans, maar de spelers gingen de rust in met een 1-1 tussenstand.

Kondo Budjang begon fel aan de tweede helft. Dit zorgde voor de nodige spanningen in het veld. ZVV had een grote kans op 2-1, maar wist het net niet af te ronden. Na een stil moment scoorde Kondo de 1-2. Dit was voor ZVV het moment om de time-out in te zetten.

Hierna kreeg ZVV weer iets meer balbezit. Het was echter Kondo Budjang die vanuit een counter 1 op 1 kwam met de keeper en de 1-3 wist te scoren. ZVV maakte het Kondo niet makkelijk en vanuit een solo schoot Cheyhun het tweede doelpunt van ZVV erin: 2-3. Hierna ging het spel heen en weer. Na een korte blessurebehandeling bij Kondo leek een aanval van hen weer gekeerd te worden door de verdediging van ZVV. In de kluts kwam de bal toch in het doel terecht: 2-4. ZVV probeerde regelmatig het doel van de tegenstander te vinden, maar kon niet door de verdediging breken.

Met nog 4:45 op de klok was het Kondo Budjang die zijn time-out inzette. Na de time-out dacht Kondo de 2-5 gemaakt te hebben, maar deze werd afgefloten in het voordeel van ZVV. Kort hierna kreeg Kondo Budjang een strafschop, waarmee ze alsnog de 2-5 maakte.

In de laatste paar minuten kreeg ZVV nog een aantal kansen, maar helaas eindigden ze niet achter de keeper van Kondo Budjang FC. Met een stand van 2-5 floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Bedenkend dat ZVV als team uit de Topklasse deze wedstrijd tegen een Eerste Divisionist heeft gespeeld, mogen ze zeker niet ontevreden zijn met deze wedstrijd. Coach René Havermans zei aan het eind van de wedstrijd: ‘Ze hebben voetbal laten zien.’ Het is nu een kwestie van bijschaven op systeem en de persoonlijke fouten, waar 4 van de 5 doelpunten door ontstonden, met de spelers bespreken en herkenbaar maken.

Al met al genoeg werk aan de winkel voor Jeroen en René, maar dat hebben ze er graag voor over. Zeker aangezien het een gemotiveerde groep is, die wil leren, en bereid is om te strijden voor elke bal. Uiteindelijk is dat toch waar het om draait in het voetbal.