Maense 1 – ZVV Den Haag

De uitwedstrijd tegen Maense 1 werd op vrijdag 16 december gespeeld in de Margriethal (Schiedam). De wedstrijd, die om 21.00u begon, eindigde met 6-4 in het voordeel van de thuisploeg.

ZVV kwam sterk uit de kleedkamer met maar één doel: anders voetballen dan de afgelopen wedstrijden. Het eerste doelpunt kwam dan ook van Haagse kant: door een goede loopactie van Zakaria Aissaoui kon de bal teruggespeeld worden op Yassine Abarkoune, die de bal achter de keeper van Maense schoot. Kort hierna was de stand alweer gelijk. Vanuit een vrije trap van Maense was de gelijkmaker een feit. Maense speelde op snelheid en vond vaak ruimte vanuit de omschakeling. Vanuit een corner van Den Haag wisten zij met een counter opnieuw een voorsprong te creëren: 2-1.

Ook de tweede helft liet ZVV gelijk vanaf het begin karakter zien. Met nog geen 2 minuten gespeeld te hebben, scoorde de prima ingevallen jeugdspeler de gelijkmaker. De spelers van Den Haag konden echter niet lang hiervan genieten: nipt 2 minuten later maakte Maense de 3-2. Door goed verdedigend werk werd een grote kans op 4-2 in eerste instantie tegen gehouden. Vanuit een vrije trap werd even later alsnog de 4-2 gescoord, waarna ook de 5-2 nog op het scorebord verscheen. Het was duidelijk dat de spelers van ZVV het hier niet bij lieten zitten. Op zoek naar ruimte probeerden zij het gat met Maense te dichten, en met succes. Zakaria zorgde met het derde doelpunt van Haagse kant voor iets meer aansluiting in de wedstrijd. De mannen van Maense vonden deze marge te krap en maakten vanuit een vrije trap de 6-3. Het laatste doelpunt van de avond kwam op naam van de bezoekers. Op aangeven van Ceyhun Isik scoorde Mohamed el Mokadmi het tiende doelpunt van de avond. Eindstand: 6-4.

Ondanks het verlies waren de coaches zeer tevreden. Zij hebben deze wedstrijd een andere instelling gezien met een goede teaminzet, waarbij het doel is deze inzet mee te nemen naar de volgende wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd laat nog wel even op zich wachten. Vrijdag 13 januari staat het bekerduel tegen Brielle 1 op het programma. Deze wedstrijd wordt om 20.00u gespeeld in sporthal Hoge Veld.

Namens staf en spelers wensen wij u fijne feestdagen en een sportief 2017. Tot dan!