Ook ZVV Den Haag de ongeslagen kampioen van de topklasse B versterkt zich

DEN HAAG – In de topklasse B werd ZVV Den Haag ongeslagen kampioen. Het kampioenschap ging gepaard met een promotie naar de Eerste divisie. Op dit niveau staat er een nieuwe uitdaging te wachten voor de mannen uit Den Haag. De meeste spelers uit de selectie hebben al eerder ervaring opgedaan op het één na hoogste niveau van Nederland. Samen met de nog steeds lerende jongere talenten heeft het team van Jan Brand & Steven Poeran de juiste mix.

Huidige selectie 

Door het spelen van nacompetitie en de finale van de beker duurde het seizoen van ZVV langer. Hierdoor schoof de gehele planning van de trainers door met minimaal een maand. Aan het einde van het seizoen hadden de meeste selectiespelers al toegezegd er een jaar aan vast te plakken. Eerste divisie spelen  is toch wel heel aantrekkelijk en er zijn geen andere verenigingen in de regio op niveau. Toch staat er in het voetbal niets vast totdat 15 juni is geweest. De dag van de overschrijving brengt meestal duidelijkheid in de bestemming van spelers.

Stilte voor de storm

Tijdens selectietrainingen voor het nieuwe seizoen werd de huidige groep al aangevuld met diverse spelers. Waar het daarna rustig bleef en 15 juni naderde, kwamen er op de slotdag nog een tiental spelers bij. De posities in het veld zijn hierdoor niet drie, maar vier keer verdubbeld. In de afgelopen trainingen is gebleken dat de selectie zeker aan elkaar gewaagd is en dat een ieder moet strijden. Strijden voor een plek om mee te mogen doen in die felbegeerde Eerste divisie. Wat het nog aantrekkelijker maakt is de indeling van ZVV Den Haag in de zuidelijke poule. De afstanden voor het team uit de hofstad zijn zeker te overbruggen. 

Indeling ZVV Den Haag

Door promotie van zowel mannen 1, 2 en 3 was het zeker nodig om de selectie aan te vullen. De club uit Den Haag heeft zeker niet stil gezeten tijdens de overschrijvingsperiode. Er werden maar liefst 18 nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie. 

De indeling voor de mannenselectie ziet er als volgt uit voor ZVV Den Haag 2 uitkomend in de topklasse B; ASW, FC Westland, GZV Watergras, HBSS, HMC, Lugdunum, Maense, Multicult, OACN-Boys, RS en TPP 2.

Voor ZVV Den Haag 1 zijn dit de tegenstanders; ASV Lebo 2, Be’79, Bristol Team/Budgetisolatie, CFM/Transito, JCK/AISO, LZV/Kuypers Hair&Wellness, Madereros CF, ZVG/Cagemax, ZVS/Bodemflex, ZVV Ede en ZVV Eindhoven.

Aanvangstijden van de selectie van ZVV Den Haag mannen zijn 20:30 uur voor ZVV 1 en 22:00 uur voor ZVV 2 in de Sportcampus Zuiderpark. 

Selectie 2019/2020

In de maand juli en augustus stelt ZVV Den Haag aan u de selectie van het seizoen 2019/2020 voor. Zowel de huidige selectie als de nieuwkomers gaan de revue passeren. Hou de social media kanalen van ZVV Den Haag goed in de gaten de aankomende periode. 

René Havermans: “Het is een leergierige groep en ook de staf geeft mij een goed gevoel. Als coach en zeker als club mag je daar trots op zijn.”

Havermans (m) in actie als tacticus tijdens een time-out.

door: Ulis van Maanen

DEN HAAG – Een vraaggesprek met de nieuwe technisch adviseur / trainer/coach van ZVV Den Haag Vrouwen lijkt logisch na de aansprekende winstpartijen in 2019. Met de aanstelling van futsal expert René Havermans als technisch adviseur begint het eerste vrouwenteam van ZVV Den Haag aan een nieuw tijdperk. Samen met trainer/coach Robert Verheij pakt hij de zaken anders aan. Op dit moment bezet de Haagse promovendus de 8e plek in de Eredivisie zaalvoetbal vrouwen.

Na een matige start, begint ZVV Den Haag na de winterstop te wennen aan het niveau van de eredivisie. Inmiddels is het na 18 duels vrijwel zeker dat de vrouwenploeg van Verheij & Havermans zich definitief heeft veiliggesteld. En dit als promovendus.

Tijd dus voor een evaluatie en René Havermans enkele vragen te stellen. De Haagse Westlander is geen onbekende in de zaalvoetbal wereld. Met de nationale bondscoach Max Tjaden heeft Havermans nog steeds contact. Dit omdat ook Max Tjaden door Havermans is gaan zaalvoetballen en ook van Max zijn leermeester was. Hierdoor is er een hechte vriendschap, waardering en respect voor elkaar.

Vraag: In 2017 was je nog eindverantwoordelijk voor de mannenselectie. Waarom kies je nu voor de vrouwen?
Havermans: “Ik ben drie jaar geleden bij de mannen gevraagd om te ondersteunen met trainingen en op technisch beleid. Echter liep dat anders en werd ik coach van het team, en heb samen met het huidige bestuur geprobeerd om een goede en financieel sterke organisatie neer te zetten. Daarbij de afspraak gemaakt dat we op zoek moeten naar een andere coach. De club was na drie jaar rijp voor om met de nieuwe coach verder te gaan . Moment dat ik stopte, was er een basis met veel jonge spelers die zich hebben kunnen ontwikkelen en nu met de aanvulling van een aantal routiniers, is er een stabiele groep die onder leiding van Steven Poeran en Jan Brand kampioen zijn geworden. Dat doet me goed en op en vanaf de zijlijn ben ik de club blijven volgen. Ik had goed contact met Tulin Kilic en die heeft me gevraagd of ik wilde helpen bij de vrouwen, ik heb dus geen keuze gemaakt voor de vrouwen maar ben wederom ingestapt om ook hier weer ondersteuning te geven. Dit beviel me wel en de dames ook, waarna er een gesprek is geweest met bestuur of ik meer wilde doen, dit om de technische staf te ondersteunen. Helaas heeft Tulin Kilic afscheid genomen en moest ik samen met Robert Verheij het stokje overnemen. Dat was dus niet indirect mijn keuze maar een samenloop van omstandigheden.”

Vraag: Is het niet lastig om als opleider een allround vrouwen ploeg te leiden?
Havermans: “Nee dat is niet lastig , ik denk dat het belangrijk is, dat je als opleider er neutraal instaat en het altijd als een uitdaging moet zien om spelers / speelsters beter te maken. Dat is denk ik de taak van een coach en waar je mee bezig moet zijn. Die kwaliteiten binnen het team en de speelsters individueel beter te maken. Of dat dan mannen of vrouwen zijn moet niet uit maken. In mijn carrière als coach heb ik nu jeugd gedaan senioren en dan nu de vrouwen, het is voor mij weer een andere uitdaging en ik moet zeggen dat het me tot nu toe niet tegenvalt. Het is een mooie groep die bereid is om te leren en we zien ontwikkeling. Wat me ook een goed gevoel geeft is de mensen erom heen, de staf die er allemaal vrijwillig tijd in steken en ook mee werken om deze groep het beste resultaat willen laten behalen. Daar mag je als coach en zeker als club trots op zijn”.

Vraag: Je hebt bij de mannen altijd aangegeven welk doel je ambieert. Opleiden van spelers en daarbij de club een basis geven van spelers die uit de eigen gelederen komen. Hoe zie dit bij de vrouwenafdeling? 
Havermans: “Dat is lastig omdat we nog geen jeugd hebben bij de vrouwen, daar moet nu aan gewerkt worden. Er kan ook een mogelijkheid zijn om een goed tweede team te creëren, waar je spelers kan opleiden. Dit geeft in de organisatie wel weer een uitdaging omdat je ook hier weer de juiste mensen op moet hebben. Het opleiden moet aansluiten op de visie van de club, en het technisch beleid plan. Daar valt nog wel wat in te doen. Maar goed we moeten stap voor stap werken aan de opbouw en niet te hard van stapel lopen. Als club doe je het nu goed, het eerste team mannen in de eerste divisie de vrouwen in de eredivisie , dat is toch een hele prestatie en je weet mijn doel was een topclub in Den Haag en ik denk dat we deze weg aardig ingeslagen zijn. Wat nu belangrijk is om dit vast te houden, en de mensen die je nu om je heen verzameld hebt om deze te behouden. Dan denk ik, dat je vanzelf meer in de breedte kan groeien zeker met een topsport uitstraling. Een tweede team met daarin jong talent zou een mooie uitdaging zijn”.

Vraag: Hoe zou je het lopend seizoen willen afsluiten. Drs. Vijfje en KTP Roden komen nog langs in het Zuiderpark. Is de nacompetitie nog haalbaar na het onverwachte ‘Heerhugowaard-debacle’? 
Havermans: “Ik weet niet of we de nacompetitie nog halen, we krijgen inderdaad nog twee zware tegenstanders en daar moeten we het tegen laten zien of we de play-offs waard zijn. We hebben het na het verlies tegen Reiger Boys niet echt zelf meer in de hand,  dus denk ik dat we gewoon per wedstrijd moeten kijken, en gewoon de punten pakken die je  kan pakken. Niet meer en niet minder”.

Vraag: Ben je al bezig met het volgend seizoen in de eredivisie? Is ZVV Den Haag een ‘sleeping giant’ in jouw visie?
Havermans: “We zijn wel al bezig met het volgend seizoen, en willen een doel bepalen voor het volgend seizoen. Het liefst met de huidige speelsters en daarbij wat aanvulling. Bouwen aan een stabiele groep is de basis en van daaruit verder werken. Of wij een sleeping giant zijn weet ik niet, mijn mening is dat we uit deze groep meer kunnen halen, en dat we een giant kunnen worden moeten we zelf bewijzen.
We moeten ontwikkelen en doorgroeien dat moet het doel zijn, dit wel op een manier waar iedereen ook de tijd en de mogelijkheid heeft om te ontwikkelen . De lat moet niet te hoog liggen dat geeft te veel druk, en daar ontwikkel je spelers niet mee, spelers ontwikkelen zich door inzet, de wil om te leren en vertrouwen en geloof in jezelf”.

Sterke serie ZVV Den Haag Vr1 na de winterstop!

Hovocubo – ZVV Den Haag 5-5
ZVV Den Haag – TPP Rotterdam 2-3
Team Alkmaar/Sportstars – ZVV Den Haag 6-7
Futsal Apeldoorn – ZVV Den Haag 3-11
ZVV Den Haag – Avanti/ontdekhetwad.nl 7-3
Os Lusitanos – ZVV Den Haag 5-6
Reiger Boys/Woest – ZVV Den Haag 6-3

Momenteel staat promovendus ZVV Den Haag 8e in de eredivisie. Voor verdere details verwijzen wij u naar www.voetbal.nl.
Komende vrijdag 29 maart speelt de futsal formatie van het trainersduo Robert Verheij en René Havermans tegen het altijd lastige Drs. Vijfje.
Om 20:40 uur wordt er afgetrapt in de Topsporthal van de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.Stef Valk (r) in duel.

ZVV Den Haag blijft ongeslagen

DEN HAAG – Afgelopen vrijdag kwam de nummer 2 TPP op bezoek in het Haagse Zuiderpark. Ook deze tegenstander wist ZVV niet te verslaan. In het 1ste bedrijf liet de thuisploeg de Rotterdammers nog in leven. Na rust sloeg het team van Jan Brand & Steven Poeran toe.

Wedstrijdbespreking

Voor de wedstrijd was er geen lange bespreking nodig om de spelers van ZVV Den Haag op scherp te zetten. Beide trainers waren kort maar krachtig in de bespreking. Met nog 6 finales te spelen was de boodschap duidelijk. Bij winst tegen TPP en Transvalia is het kampioenschap op 8 maart een feit. 

Bill Orifa Oswaha

Man of the match Bill Orifa Oswaha steekt in grote vorm. De 17-jarige middenvelder van de Haagse formatie laat al weken positieve vooruitgang zien. Vrijdag bekroonde hij dit met een hattrick en een assist. Ook de trainer van TPP was zeer onder de indruk van de kwaliteiten van de nummer 6 van ZVV Den Haag.

Collectief

Elke week ziet het Haagse publiek de groei van het team. Duidelijk wordt steeds weer dat er sprake is van een hecht collectief. De verdiensten van de coaches worden uitbetaald door de spelers. 

“We zijn begonnen met verschillende soorten spelers en op dit moment is er 1 factor de baas; collectiviteit”, geeft coach Jan Brand aan. “We hebben de juiste groep met veel rek”, vervolgt de coach. “De spelers groeien elke week steeds weer.”

Lijstaanvoerder 

ZVV is de ongeslagen nummer 1 in de topklasse B en heeft nog 5 wedstrijden te gaan. Hierin heeft het team 2 punten nodig om het kampioenschap te bemachtigen. Aanstaande vrijdag speelt Den Haag tegen Transvalia de kampioen van vorig seizoen. Voor de Rotterdammers is het seizoen gespeeld en zal de druk liggen bij de thuisploeg. Toch zal de thuiswedstrijd de Rotterdammers niet lekker zitten en zal het uit zijn op revanche. Wie wil er niet winnen van de ongeslagen koploper?

Kampioenschap

Kom aanstaande vrijdag allemaal naar het Haagse Zuiderpark om onze mannen aan te moedigen. De wedstrijd begint om 22:00 uur en wordt afgewerkt in de topsporthal.

ZVV Den Haag boekt zakelijke overwinning

Afgelopen vrijdag hebben de mannen van Den Haag een zakelijke overwinning geboekt tegen Brielle. Snel werd duidelijk dat Brielle niet zomaar de drie punten in de hofstad zouden laten. ZVV moest het nodige werk verrichten, maar sloot uiteindelijk met een goed gevoel de wedstrijd af. 

Heer en meester

Voor rust wist de ploeg van Jan Brand & Steven Poeran Brielle totaal uit te schakelen. De 3-0 ruststand was dan ook iets wat flets ten opzichte van het spelbeeld. De thuisploeg vergat verder afstand te nemen en zichzelf te belonen. 

Kansen

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel, alleen vergat ZVV Den Haag nog steeds de vele kansen af maken. Brielle deed in de slotfase nog wel iets terug, maar dat was niet genoeg om Den Haag te laten wankelen. Doelpunten kwamen op naam van Mo Ouarraki (3x) en John Poeran.

Vrij

Aankomende week heeft ZVV Den Haag geen wedstrijd. Op vrijdag 01 maart staat de inhaalwedstrijd tegen TPP op het programma. Om 22:00 uur staan beide teams tegenover elkaar in de Sportcampus in Den Haag.  

ZVV Den Haag walst over Maense heen


SCHIEDAM – In sporthal Margriet stond afgelopen vrijdag de wedstrijd op het programma tussen Maense en Den Haag. Vorig seizoen werd in sporthal Margriet verloren met 6-4 en in de heenwedstrijd mocht Maense maar liefst 7 keer tegen scoren. 

Kleedkamer

In de kleedkamer was het ongekend rustig en waren de spelers stiller dan normaal. Laten we zeggen de stilte voor de storm, maar wat voor storm het zou worden…

De hoofdjes stonden in ieder geval dezelfde kant op. ZVV wist wat er van ze verwacht werd en ging richting de hal voor de warming-up.

Taart

Over twee helften werd er maar liefst 13 keer gescoord door de mannen uit Den Haag. In de eerste helft was de stand 5-0 door doelpunten van John, Mo, Ronaldo, Brahim en Sherwin. Na rust werden de andere acht goals gescoord door Brahim (2x), Faical 2x, Sherwin, Mo, Bill en keeper Iskender. Maense mocht alsnog een tegen doelpunt scoren, waardoor de spelers geen taart hadden verdiend. Het houden van de 0 zorgt ervoor dat de spelers als beloning taart ontvangen. 

Finales

Met nog 7 finales te gaan zit ZVV Den Haag nog steeds op de juiste weg richting het vastgestelde doel. De groep ontwikkeld zich elke week en laat positieve stappen zien richting het einde van het seizoen. De eerstvolgende finale staat gepland op 15 februari 2019 tegen Brielle om 21:00 uur in het Zuiderpark.

ZVV Den Haag sluit ook derde derby winnend af!

DEN HAAG – In sporthal Zuidhaghe stond afgelopen woensdag de laatste derby van ZVV op het programma in de Topklasse B. Twee eerdere derby’s tegen HMC en Multicult werden al gewonnen door de mannen van ZVV Den Haag. Na alle derby’s gespeeld te hebben, bleek WIK toch de lastigste tegenstander. 

Finales

Met nog 8 finales te spelen ligt het team van de succesvolle trainer/coaches Jan Brand en Steven Poeran nog steeds op titelkoers. Woensdag was een moeizame maar belangrijke overwinning tegen een stug spelend WIK. 

Scherpte

Na de wedstrijd heeft het even gedonderd in de kleedkamer om even de scherpte er weer in te krijgen voor de komende finale. Verdedigend zet de Haagse koploper stapjes voorruit, maar aanvallend mag het zich wel achter de oren krabben. Kans na kans werd om zeep geholpen door de spelers van ZVV Den Haag. 

Initiatief

In de eerste helft lag het initiatief constant bij ZVV Den Haag. WIK kon via wat speldenprikjes iets terug doen, maar niet meer dan dat. ZVV Den Haag kwam op een 0-2 voorsprong door Bill Orifa Oswaha en Mo Ouarraki. 

Spelbeeld

Na rust veranderde het spelbeeld niet, alleen wist ZVV Den Haag niet om te gaan met de legio scoringsmogelijkheden. De marge werd uiteindelijk wel verdubbeld door doelpunten van James Dhanai en Mo Ouarraki. WIK deed in de slotfase met een man meer iets terug en bracht de eindstand op 1-4.

Programma

Vrijdag 8 februari 2019 staat de volgende wedstrijd op het programma. FC Maense is dan 21:00 tegenstander in sporthal Margriet in Schiedam. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 15 februari 2019 in het Haagse Zuiderpark, ZVV Den Haag ontvangt dan Brielle.

ZVV Den Haag geeft visitekaartje af

DEN HAAG – Afgelopen vrijdag hebben de mannen van ZVV Den Haag, onder toeziend oog van voltallig bestuur en sponsoren, Multicult verslagen. Met dubbele cijfers werd de andere Haagse ploeg van de mat gespeeld. Eind september had ZVV het nog lastig tegen Multicult, maar vrijdag liet het zien waarom het ongeslagen bovenaan staat. De uiteindelijke 12-3 eindstand was ook meer dan terecht. 

Bill Orifa Oswaha 

De eerste helft begon afwachtend van de kant van de thuisploeg. Toch kwam de aanvoerder van ranglijst op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Bill Orifa Oswaha. Op aangeven van respectievelijk Jeffrey Brand en John Poeran was de 17-jarige speler koelbloedig in het afronden.

Na de 2-0 was het Multicult dat brutaal terugkwam in de wedstrijd. Mede door de spelers van ZVV trok de tegenstander de stand weer gelijk. 

James Dhanai die na ruim twee maanden zijn rentree maakte wist via een vrije trap zijn team weer op voorsprong te schieten. Mo Ouarraki wist nog voor rust zijn team weer op een marge van twee te brengen na aangeven van Jeffrey Ramkisoen. 

Collectief 

In de rust waren beide trainer/coaches duidelijk over de invulling van de tweede helft. Baltempo omhoog, kansen creëren, scoren en vooral collectiviteit boven individualiteit! 

Voorsprong 

Na rust wist ZVV Den Haag de voorsprong te behouden en de score verder uit te breiden. Multicult werd in de tweede helft compleet kapot gespeeld. Via een gelukje wist het nog wel te scoren, maar verder kwam het ook niet. De spelers van de tegenstander werden bij de strot gegrepen en niet meer losgelaten. Bill Orifa Oswaha, Mo Ouarraki en Jeffrey Ramkisoen brachten de score op 7-2.

Mo Ouarraki

Nadat Multicult gescoord had in de tweede helft was de beurt weer aan Den Haag. Met name Mo Ouarraki die 3 keer scoorde bracht aan alle illusies een eind. Op 3 keer aangeven van James Dhanai bracht de kleine Mo zijn totaal van de avond op 5. Bill Orifa Oswaha scoorde zijn vierde van de avond en een hard schot van John Poeran in de kruising, waar de nodige frustratie inzat, zorgde voor het totaal van 12 doelpunten. 

Aankomende woensdag staat alweer de volgende derby op het programma. Om 22:00 uur zal worden afgetrapt tegen WIK in sporthal Zuidhaghe. 

De selectie van ZVV Den Haag blijft winnen

De winterstop is voorbij voor de mannen van ZVV Den Haag. In de eerste week van januari werd getraind en in de tweede en derde week gevoetbald. De tweede selectie kwam afgelopen woensdag uit tegen Lugdunum 3 en gisteren stond de eerste selectie tegenover HMC. Beide ploegen wisten deze lastige uitwedstrijden om te zetten in winst. 

Koers

Voor de winterstop sloten beide teams de competitie af als koploper en voorlopig zal de stand in de ranglijst van de ZVV Den Haag selectie niet veranderen. De ingeslagen koers blijft behouden en beide teams streven af op het te behalen doel, ook al is de competitie nog lang niet afgelopen. 

Zaalvoetbal 

In sporthal de Geest in Warmond speelde woensdag ZVV 3 een moeizame wedstrijd. Een lastig compact spelende tegenstander liet ZVV Den Haag niet in de wedstrijd komen. Individuele acties van de mannen uit Den Haag leverde uiteindelijk de winst op. 

Aan de Haagse zijde scoorde aanvoerder Luthmarnick Maria 3 doelpunten, de andere doelpunten kwamen op naam van Hamza Bhoukari, Mahir Baaziz en Moussa Azzaryouhi. 

Jeffrey & Jeffrey

De uitwedstrijd voor de beker tegen HMC heeft Den Haag de afgelopen keer geen winst opgeleverd. ZVV Den Haag wist wat het te doen stond en was ook vanaf de eerste minuut gebrand. Helaas bleek ook vanavond het vizier niet voldoende op scherp te staan en bleef HMC constant in leven. Jeffrey Brand hield vaak zijn team op been en kreeg daarbij hulp in de aanval van Jeffrey Ramkisoen. Laatstgenoemde was verantwoordelijk voor 3 assist en 2 doelpunten. Andere doelpunten kwamen op naam van Morad Chalhi 3x en Bill Orifa Oswaha. 

Selectie

Uiteindelijk hebben beide teams de wedstrijden gewonnen en kunnen we tevreden blijven kijken naar de ontwikkelingen binnen de groep. Er zijn zeker nog stappen te zetten, maar zolang we blijven winnen streven we uiteindelijk ook naar het te behalen doel. Geduld is een schone zaak voor onze mannen, maar geduld houden is lastig. 

De volgende wedstrijden staan alweer voor de deur. Maandag 21 januari mag ZVV 3 het thuis opnemen tegen ROAC om 22:00 uur in de Schilp in Rijswijk. Vrijdag 25 januari mogen de mannen van ZVV 1 het gaan opnemen tegen stadsgenoot Multicult om 22:00 uur in sporthal Zuiderpark.

ZVV Den Haag selectie ongeslagen

DEN HAAG – Afgelopen vrijdag stond in de topsporthal in het Haagse Zuiderpark alweer de return op het programma tegen OACN Boys. Eerder deze week trad de tweede selectie aan tegen Westland in de Verburchhal in Poeldijk. 

De weg naar …

In het seizoen 2018/2019 staat het trainersduo Jan Brand & Steven Poeran bij ZVV Den Haag aan het roer. Beide zijn geen onbekende in het Haagse zaalvoetbalwereldje. Voorzitter Taal sprak zijn ambitie uit en benaderde beide trainers. Zij gingen in op de aanbieding en de samenwerking tussen het bestuur van ZVV Den Haag en beide ambitieuze keuzeheren was een feit! 

Brand & Poeran zijn een nieuwe weg ingeslagen met ZVV Den Haag. In de speelwijze zijn er diverse aanpassingen geweest vergeleken met de vorige jaren. Ook werd topkeeper Jeffrey Brand en de twee futsalstylisten John Poeran en Jeffrey Ramkisoen aangetrokken om de selectie te versterken. 

Voor beide trainers is het nu de taak om van ‘oud en nieuw’ de juiste mix te maken. Op weg naar de eerste prijs kende ZVV Den Haag de nodige tegenslagen. Het ultieme doel is om dit seizoen voor de titel te gaan. En dit is nog steeds mogelijk. In ieder geval kijkt het Haagse trainersduo trots terug op een mooie eerste periode.

Periode

De periode werd een aantal weken eerder tegen het altijd lastige ASW veilig gesteld. In de eerste helft speelde ZVV Den Haag de tegenstander behoorlijk van de mat. In de tweede helft leek er een ander ZVV Den Haag op het veld te staan. Uiteindelijk werd die tiende ronde ook omgezet in winst. 

Beker

De week erna moest ZVV Den Haag het opnemen in de beker tegen HMC. Na een 5-5 gelijkspel wist HMC de strafschoppen iets beter te nemen. Het bekeravontuur van de Haagse formatie stopte hier, maar het ultieme doel is nog steeds in zicht. De tweede selectie speelde namelijk ook gelijk voor de beker, maar won uiteindelijk wel met strafschoppen.

Winterkampioen

Zowel het eerste als tweede selectieteam sluiten de competitie af als winterkampioen. Beide selectieteams van ZVV Den Haag staan ongeslagen bovenaan. Het is dan zaak om ervoor te zorgen dat de titelkoers  behouden blijft.

Afgelopen maandag wisten de mannen van de tweede selectie helaas niet verder te komen dan een 7-7 gelijkspel tegen de tweede garnituur van FC Westland. Ondanks het gelijke spel wist de 2e selectie van ZVV Den Haag wel de ongeslagen status te behouden. De ranglijst wordt aangevoerd met 12 gespeelde wedstrijden, waarvan 11 gewonnen en 1 keer gelijk en een doelsaldo van +54.

Vrijdag was het de beurt aan de mannen van de eerste selectie. Er werd maar liefst 9-1 gewonnen van OACN Boys uit Spijkenisse. Hiermee was de elfde overwinning van het seizoen een feit. In de topklasse heeft ZVV Den Haag 1 nu 11 wedstrijden gespeeld en 11 keer gewonnen met een doelsaldo van +50.