Interview met René Havermans

🟢🟡⚽️🔥🔥🔥

In gesprek met René Havermans, clubtrainer, clubcoach, clubmens en vooral futsal visionair!

DEN HAAG – Futsal goeroe èn futsal visionair René Havermans belicht op zijn eigen wijze het ‘afgebroken’ seizoen 2019/2020 en zelf ziet hij kansen voor ZVV Den Haag om in het komend seizoen mee te doen met de top van de Eredivisie Futsal Vrouwen. 

De Westlandse ras Hagenees start nu voor het tweede volledige seizoen bij de vrouwenselectie van ZVV Den Haag. Havermans zegt terugblikkend op het afgebroken seizoen niet bepaald ontevreden te zijn.

Havermans:”Het vorige seizoen had een vreemde start, er vielen twee ploegen uit en er bleven maar tien teams over. Dit is toch jammer, je speelt minder wedstrijden en het geeft toch minder uitdaging.”

En vervolgt de coach:”En dan ook nog door het corona-virus de competitie niet af kunnen maken. Natuurlijk hadden alle teams daar last van!”

Havermans:”ZVV Den Haag kende ook een zeer  onrustig seizoen, veel langdurige blessures en daarbij ook persoonlijk leed waar ook het hele team bij betrokken was.”

Hierdoor heeft ZVV Den Haag zelfs een wedstrijd uit moeten stellen.

Dit werd mede mogelijk dankzij het begrip en medeleven van Reiger Boys, de KNVB. Ook dankt ZVV Den Haag  de overige eredivisieclubs voor hun begrip en medeleven.

René Havermans:”Door al deze gebeurtenissen, kan je niet werken aan je doel wat je voor ogen hebt. Daar hebben we in het afgelopen seizoen te weinig stappen in kunnen maken helaas. Maar de stappen die wel gemaakt zijn daar ben ik tevreden over en we zijn in een stijgende lijn.”

Vooruitblikkend vervolgt de import Westlander zijn verhaal:”Komend seizoen, bouwen we weer verder aan de ontwikkeling van het team en speelsters individueel, zoals eerder aangegeven heb je als team tijd nodig om beter te worden. Mijn visie hierin is dat je na drie seizoenen het uiteindelijke resultaat echt gaat zien, mits je het team bij elkaar kan houden en je niet in de problemen komt met blessures.”

Relativerend:”Natuurlijk zie je nu al ontwikkeling, maar de finesse kost tijd, het blind elkaar vinden en de systemen beheersen tot in de puntjes vergt tijd en inzet. Als ZVV Den Haag zijn we op de goede weg, de facilitaire voorzieningen zijn nu aardig op orde en de staf is zo goed als compleet op een assistent-trainer na. Daar zijn we nog naar op zoek, als coach is het prettig om gezamenlijk dingen te doen en uit te denken. Ik ben een echte teamplayer en werk graag samen en zoek altijd een sparringpartner om zelf ook beter van te worden en te leren.”

Enigszins tevreden constateert Havermans ook:”Wat betreft de selectie, zijn de meeste speelsters gebleven en dat is positief, verder zijn er drie speelsters bijgekomen, waarvan twee jongere speelsters zijn. Voor het team is het belangrijk om jongere speelsters te krijgen dat draagt bij aan de stabiliteit van het team en geeft een uitdaging.”

Havermans vindt dat de jeugd de toekomst heeft, en daarom ook veel respect te hebben voor coaches die daar de uitdaging in aan durven gaan, Reiger boys (tegenwoordig FC Marlene) is daar en goed voorbeeld van, de coach Monique vd Reist heeft laten zien waar deze speelsters toe in staat zijn en dat vindt Havermans trainer een compliment waard naar de coach en de speelsters.

Verder ziet René Havermans ook bij ZVG/Cagemax deze ontwikkeling bij trainer Johan van der Hoek, die wil ook deze uitdaging aangaan en dat is voor het zaalvoetbal een goede stap.

Havermans:”Tijdens mijn werk als districtscoach deden we niet anders dan opleiden, samen met de huidige mannen bondscoach Max Tjaden was dit een prachtige uitdaging. Waardoor er ook diverse talenten uit jeugdplan Nederland in het Oranje zaalvoetbal mannenteam uitkomen of zijn uitgekomen.”

Havermans heel stellig:”Wij als ZVV  Den Haag gaan ook verder met deze ontwikkeling en hebben nu ook twee speelsters van 14 jaar die mee trainen met de selectie. Ik vind dat een positieve stap en wil hier nog verder mee gaan om meerdere jeugdtalenten de kans te geven om zich te ontwikkelen in het zaalvoetbal.

De futsal visionair:”Kijkend naar de toekomst en de ontwikkeling van het vrouwenzaalvoetbal in de breedte zou een jeugdcompetitie niet verkeerd zijn, maar misschien is dat een (te) grote wens van mij.”

Havermans weer realistisch:”Wij zijn nu op weg om van ZVV Den Haag een gedegen futsalteam te maken die niet alleen eredivisiewaardig is, maar zeker ook in de breedte moet groeien.”

En vervolgt hij…”voldoende facilitaire mogelijkheden creëren en bouwen aan een team, die in toekomst alleen maar kan groeien, en de club goed financieel draagkracht te geven. Waardoor ook de komende jaren de toekomst verzekerd is.”

René Havermans:”Als trainer ben ik een clubmens, ik wil me daar ook voor inzetten, ben ook blij dat wij sponsoren hebben die ons een warm hart toe dragen. Onze hoofdsponsor Tetteroo is daar een goed voorbeeld van.

Havermans zegt ook:”Tetteroo, een mooi bedrijf, dat zelf ook signaleert en vaststelt dat er structuur, organisatie en ontwikkeling is bij de ambitieuze vrouwenselectie van ZVV Den Haag. Het Haags bouwbedrijf Tetteroo en natuurlijk ook de overige sponsors geven ZVV Den Haag de steun geeft die noodzakelijk is om in de basis al een goede start te kunnen maken als eredivisionist!”

Dankbaar is Havermans eveneens:”De andere sponsoren eromheen van groot tot klein. hebben dezelfde insteek. Wij hebben nu de mogelijkheid om meer te doen voor de ontwikkeling van onze speelsters. En dat geeft mij als trainer een goed gevoel zeker in deze moeilijke tijden. Als team zijn we deze sponsoren ook zeer dankbaar.”

Blij en bewogen is hij ook:”En dan natuurlijk onze vrijwilligers, die er veel vrije tijd insteken om ons als team te ondersteunen bij allerlei randzaken. Zonder deze mensen kan geen vereniging bestaan. Zij zijn zeer belangrijk voor een club. Ik mag wel zeggen dat ik daar zeer trots op ben.”

De klus is nog niet geklaard:”Kijkend naar de toekomst zijn we een weg ingeslagen waar we nog veel moeten doen maar dat er een sterke basis ligt dat is een feit en daar mogen we als team trots op zijn.”

Afsluitend een mooie wens van René Havermans:”Ik hoop dat het seizoen 2020-2021 ons een goed resultaat zal brengen waar een ieder zijn beste beentje voorzet, en dat we mee kunnen draaien in de top van de eredivisie.” ✅

Nieuwe aanwinst ZVV Den Haag dames 1

ZVV Den Haag Vrouwen versterkt zich voor het komend seizoen met Esmeralda van den Heerik (25). Zij is afkomstig van futsalclub Barendrecht.
Esmeralda: “Ik ben blij om bij ZVV Den Haag te mogen spelen. Ik kijk er naar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.” 

Trainer/coach René Havermans zegt zeer verheugd te zijn met de komst van Esmeralda. 

Interview met René Havermans

In gesprek met René Havermans, trainer/coach ZVV Den Haag Vrouwen. 

De sympathieke import-Westlander is in het dagelijks leven de bedrijfsleider van een Haags bouwbedrijf. 

Eenmaal in de rol als trainer/coach van de vrouwenselectie van ZVV Den Haag verandert hij in een futsal expert pur sang met een groot organisatorisch vermogen. 

Even een aantal vragen stellen aan Havermans, resulteert altijd in een indrukwekkend voetbalverhaal.

ZVV Den Haag won eerder deze maand in de beker van de reserves van landskampioen Feyenoord/TPP. Het werd maar liefst 1-9. 

Het eerste competitieduel tegen Drachtster Boys/HR Piping eindigde in een teleurstellende 3-0 nederlaag. 

Tijd dus om Havermans enkele vragen te stellen.

Vraag 1

Met jouw aanstelling als trainer/coach is een begin gemaakt aan een vorm van professionalisme bij de vrouwenselectie? 

Havermans:”Dat is iets wat we graag willen en dit seizoen zijn weer stappen gemaakt. Er is een tweede team bijgekomen, een keeperstrainer en we trainen nu elke week anderhalf uur. Verder zijn we bezig met afspraken die hier aan bijdragen en een voedingsprogramma voor beter herstel. Er zijn nog diverse stappen te maken, echter vereist dat ook een financiële ondersteuning dus sponsor werving is hier ook een belangrijk onderdeel in.”

Vraag 2

Vorig seizoen heeft de ploeg zich weten te handhaven in de eredivisie. Wat is de sportieve verwachting voor komend seizoen?

Havermans:”Ik denk dat we een vrouwenploeg hebben die bij de eerste vijf kan eindigen, echter ben je van veel factoren afhankelijk. Als ik nu kijk naar de start van het seizoen dan zijn er al veel blessures. Dit heeft toch invloed op het team en op het systeem wat je graag wilt spelen. Daar is de laatste wedstrijd tegen Drachtster Boys/HR Piping een goed voorbeeld van.”

Vraag 3

Als futsal kenner en expert ben je voor de gerijpte futsal insider geen onbekende. Hoe zou je jezelf voor het grote futsal publiek willen omschrijven?

Havermans:”Dat vind ik een lastige vraag, voor mijn idee kan je dat niet van jezelf zeggen. Wat ik wel durf te zeggen is dat ik sta voor me team en de vereniging waar ik aan het werk ben. En ik een trainer ben die elke speler / speelster beter wil maken. En dit altijd in het belang van het team en de speler/speelster zelf.

Vraag 4

De huidige mannenbondscoach Max Tjaden leerde ooit van jou “The Art of Futsal”. Heb je nog steeds “futsalcontact” met Max en waar gaat het dan over?

Havermans:”Zeker hebben wij nog contact, niet dagelijks maar regelmatig spreken we elkaar en hebben het dan over diverse dingen. Max is nu op een heel ander niveau bezig natuurlijk. En daar kan ik weer van leren. Ik evalueer weleens met hem, hoe hij tegen dingen aankijkt en hoe hij dat zou doen. En dan kom je daar ook weer tot nieuwe ideeën. Maar dit doen wij al jaren samen, als docent als vriend en ook als voetballiefhebber. Wederzijds respect en waardering zijn hier het grootste onderdeel in.”

vraag 5

Kun je nu al zeggen dat je t al gewend bent met het werken met zaalvoetbalvrouwen?

Havermans:”Zeker, ik heb het prima naar m’n zin en de meiden zijn ook positief om mee te werken en willen ook graag, dat merk ik wel. En als dat speelt dan wen je al snel.”

Vraag 6

Ben je meer een opleider of opbouwer van deze groep van ervaren zaalvoetbalsters? Of wil je liever gezien worden als een fulltime trainer/coach van een eredivisionist?

Havermans:”Van deze groep denk ik meer trainer-coach. waar ik nu probeer de speelsters de kwaliteiten die ze hebben te laten herkennen. En die kwaliteiten laten ontwikkelen in het belang van de speelster zelf en in het belang van het team. Bij het tweede komt meer de opleider in mij naar boven denk ik.”

Vraag 7

Is de samenstelling gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen? Zo ja, welke?

Havermans:”Het grootste deel van de speelsters is gebleven Hierdoor zijn er speelsters bij gekomen. De samenstelling is wel iets veranderd omdat er speelsters gestopt zijn. En we wilden de selectie ook verbreden. We hebben denk ik aan Viviënne Knegtmans en Annebel ten Broeke een goede aanvulling op twee belangrijke posities. En dan niet te vergeten een nieuwe keepster Dionne Vasmeer. Deze speelsters hebben zaalvoetbal ervaring en zijn voor de groep een aanwinst.”

Vraag 8

Wat maakt je blij en geeft je een goed gevoel om met deze groep te werken?

Havermans:”De meiden zelf, zij willen leren en beter worden. Dat geeft mij ook stimulans dan weet je waar je het voor doet.”

 Vraag 9

Je bent nu ook (mede) verantwoordelijk voor het tweede team, waar je speelsters ook aan het opleiden bent. Is dit een uitdaging of zijn zij eveneens onderdeel van de selectiegroep waarmee je werkt?

Havermans:”Ze zijn zeker onderdeel van de selectie, deze meiden moeten zich ontwikkelen, ze trainen ook mee met de selectie om de spelsystemen te herkenen waardoor ze mee groeien in het proces. Dat moet ook het doel zijn.”

Vraag 10

ZVV Den Haag is een ‘sleeping giant’ in jouw visie? Je zei eerder dat je van ZVV Den Haag een top futsal club zou willen maken. Is dat nog steeds jouw “droom”?

Havermans:”Een sleeping giant weet ik niet, we zijn bezig om van ZVV Den Haag een eredivisie waardig team te maken met daarbij de wens om bij de eerste vier te eindigen. Dit is wel een doel van de meiden en breed gedragen, als trainer / coach kan je daar alleen maar trots op zijn dat de meiden deze ambitie hebben. En de wens voor een top zaalvoetbal team in Den Haag is zeker, en ik denk dat we op de goede weg zijn, de vrouwen spelen eredivisie en de mannen eerste divisie. Dan kan je denk ik wel concluderen dat we goed bezig zijn!”

Vraag 11

Hoe bereik je het grote publiek om bij thuisduels de tribunes te bevolken in het Sportcampus Zuiderpark?

Havermans:”Ik denk door goede resultaten neer te zetten, wanneer je resultaat boekt dan komen de mensen ook kijken.

Sociaal media is daar een onderdeel van om reclame te maken maar als je wat te bieden hebt en het spel leuk is om naar te kijken dan wordt het alleen maar leuker. Het vrouwenvoetbal leeft steeds meer, en daar moeten we gebruik van maken.

Ik durf te zeggen dat een avondje zaalvoetbal bij de vrouwen een ouderwets avondje uit is!”

Een mooi gesprek met een markant figuur, een deskundige trainer, een bevlogen coach en bovenal een trainer met verstand van zaken! We gaan het zien! 🔥🔥🔥⚽️🔰

Ook ZVV Den Haag de ongeslagen kampioen van de topklasse B versterkt zich

DEN HAAG – In de topklasse B werd ZVV Den Haag ongeslagen kampioen. Het kampioenschap ging gepaard met een promotie naar de Eerste divisie. Op dit niveau staat er een nieuwe uitdaging te wachten voor de mannen uit Den Haag. De meeste spelers uit de selectie hebben al eerder ervaring opgedaan op het één na hoogste niveau van Nederland. Samen met de nog steeds lerende jongere talenten heeft het team van Jan Brand & Steven Poeran de juiste mix.

Huidige selectie 

Door het spelen van nacompetitie en de finale van de beker duurde het seizoen van ZVV langer. Hierdoor schoof de gehele planning van de trainers door met minimaal een maand. Aan het einde van het seizoen hadden de meeste selectiespelers al toegezegd er een jaar aan vast te plakken. Eerste divisie spelen  is toch wel heel aantrekkelijk en er zijn geen andere verenigingen in de regio op niveau. Toch staat er in het voetbal niets vast totdat 15 juni is geweest. De dag van de overschrijving brengt meestal duidelijkheid in de bestemming van spelers.

Stilte voor de storm

Tijdens selectietrainingen voor het nieuwe seizoen werd de huidige groep al aangevuld met diverse spelers. Waar het daarna rustig bleef en 15 juni naderde, kwamen er op de slotdag nog een tiental spelers bij. De posities in het veld zijn hierdoor niet drie, maar vier keer verdubbeld. In de afgelopen trainingen is gebleken dat de selectie zeker aan elkaar gewaagd is en dat een ieder moet strijden. Strijden voor een plek om mee te mogen doen in die felbegeerde Eerste divisie. Wat het nog aantrekkelijker maakt is de indeling van ZVV Den Haag in de zuidelijke poule. De afstanden voor het team uit de hofstad zijn zeker te overbruggen. 

Indeling ZVV Den Haag

Door promotie van zowel mannen 1, 2 en 3 was het zeker nodig om de selectie aan te vullen. De club uit Den Haag heeft zeker niet stil gezeten tijdens de overschrijvingsperiode. Er werden maar liefst 18 nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie. 

De indeling voor de mannenselectie ziet er als volgt uit voor ZVV Den Haag 2 uitkomend in de topklasse B; ASW, FC Westland, GZV Watergras, HBSS, HMC, Lugdunum, Maense, Multicult, OACN-Boys, RS en TPP 2.

Voor ZVV Den Haag 1 zijn dit de tegenstanders; ASV Lebo 2, Be’79, Bristol Team/Budgetisolatie, CFM/Transito, JCK/AISO, LZV/Kuypers Hair&Wellness, Madereros CF, ZVG/Cagemax, ZVS/Bodemflex, ZVV Ede en ZVV Eindhoven.

Aanvangstijden van de selectie van ZVV Den Haag mannen zijn 20:30 uur voor ZVV 1 en 22:00 uur voor ZVV 2 in de Sportcampus Zuiderpark. 

Selectie 2019/2020

In de maand juli en augustus stelt ZVV Den Haag aan u de selectie van het seizoen 2019/2020 voor. Zowel de huidige selectie als de nieuwkomers gaan de revue passeren. Hou de social media kanalen van ZVV Den Haag goed in de gaten de aankomende periode. 

René Havermans: “Het is een leergierige groep en ook de staf geeft mij een goed gevoel. Als coach en zeker als club mag je daar trots op zijn.”

Havermans (m) in actie als tacticus tijdens een time-out.

door: Ulis van Maanen

DEN HAAG – Een vraaggesprek met de nieuwe technisch adviseur / trainer/coach van ZVV Den Haag Vrouwen lijkt logisch na de aansprekende winstpartijen in 2019. Met de aanstelling van futsal expert René Havermans als technisch adviseur begint het eerste vrouwenteam van ZVV Den Haag aan een nieuw tijdperk. Samen met trainer/coach Robert Verheij pakt hij de zaken anders aan. Op dit moment bezet de Haagse promovendus de 8e plek in de Eredivisie zaalvoetbal vrouwen.

Na een matige start, begint ZVV Den Haag na de winterstop te wennen aan het niveau van de eredivisie. Inmiddels is het na 18 duels vrijwel zeker dat de vrouwenploeg van Verheij & Havermans zich definitief heeft veiliggesteld. En dit als promovendus.

Tijd dus voor een evaluatie en René Havermans enkele vragen te stellen. De Haagse Westlander is geen onbekende in de zaalvoetbal wereld. Met de nationale bondscoach Max Tjaden heeft Havermans nog steeds contact. Dit omdat ook Max Tjaden door Havermans is gaan zaalvoetballen en ook van Max zijn leermeester was. Hierdoor is er een hechte vriendschap, waardering en respect voor elkaar.

Vraag: In 2017 was je nog eindverantwoordelijk voor de mannenselectie. Waarom kies je nu voor de vrouwen?
Havermans: “Ik ben drie jaar geleden bij de mannen gevraagd om te ondersteunen met trainingen en op technisch beleid. Echter liep dat anders en werd ik coach van het team, en heb samen met het huidige bestuur geprobeerd om een goede en financieel sterke organisatie neer te zetten. Daarbij de afspraak gemaakt dat we op zoek moeten naar een andere coach. De club was na drie jaar rijp voor om met de nieuwe coach verder te gaan . Moment dat ik stopte, was er een basis met veel jonge spelers die zich hebben kunnen ontwikkelen en nu met de aanvulling van een aantal routiniers, is er een stabiele groep die onder leiding van Steven Poeran en Jan Brand kampioen zijn geworden. Dat doet me goed en op en vanaf de zijlijn ben ik de club blijven volgen. Ik had goed contact met Tulin Kilic en die heeft me gevraagd of ik wilde helpen bij de vrouwen, ik heb dus geen keuze gemaakt voor de vrouwen maar ben wederom ingestapt om ook hier weer ondersteuning te geven. Dit beviel me wel en de dames ook, waarna er een gesprek is geweest met bestuur of ik meer wilde doen, dit om de technische staf te ondersteunen. Helaas heeft Tulin Kilic afscheid genomen en moest ik samen met Robert Verheij het stokje overnemen. Dat was dus niet indirect mijn keuze maar een samenloop van omstandigheden.”

Vraag: Is het niet lastig om als opleider een allround vrouwen ploeg te leiden?
Havermans: “Nee dat is niet lastig , ik denk dat het belangrijk is, dat je als opleider er neutraal instaat en het altijd als een uitdaging moet zien om spelers / speelsters beter te maken. Dat is denk ik de taak van een coach en waar je mee bezig moet zijn. Die kwaliteiten binnen het team en de speelsters individueel beter te maken. Of dat dan mannen of vrouwen zijn moet niet uit maken. In mijn carrière als coach heb ik nu jeugd gedaan senioren en dan nu de vrouwen, het is voor mij weer een andere uitdaging en ik moet zeggen dat het me tot nu toe niet tegenvalt. Het is een mooie groep die bereid is om te leren en we zien ontwikkeling. Wat me ook een goed gevoel geeft is de mensen erom heen, de staf die er allemaal vrijwillig tijd in steken en ook mee werken om deze groep het beste resultaat willen laten behalen. Daar mag je als coach en zeker als club trots op zijn”.

Vraag: Je hebt bij de mannen altijd aangegeven welk doel je ambieert. Opleiden van spelers en daarbij de club een basis geven van spelers die uit de eigen gelederen komen. Hoe zie dit bij de vrouwenafdeling? 
Havermans: “Dat is lastig omdat we nog geen jeugd hebben bij de vrouwen, daar moet nu aan gewerkt worden. Er kan ook een mogelijkheid zijn om een goed tweede team te creëren, waar je spelers kan opleiden. Dit geeft in de organisatie wel weer een uitdaging omdat je ook hier weer de juiste mensen op moet hebben. Het opleiden moet aansluiten op de visie van de club, en het technisch beleid plan. Daar valt nog wel wat in te doen. Maar goed we moeten stap voor stap werken aan de opbouw en niet te hard van stapel lopen. Als club doe je het nu goed, het eerste team mannen in de eerste divisie de vrouwen in de eredivisie , dat is toch een hele prestatie en je weet mijn doel was een topclub in Den Haag en ik denk dat we deze weg aardig ingeslagen zijn. Wat nu belangrijk is om dit vast te houden, en de mensen die je nu om je heen verzameld hebt om deze te behouden. Dan denk ik, dat je vanzelf meer in de breedte kan groeien zeker met een topsport uitstraling. Een tweede team met daarin jong talent zou een mooie uitdaging zijn”.

Vraag: Hoe zou je het lopend seizoen willen afsluiten. Drs. Vijfje en KTP Roden komen nog langs in het Zuiderpark. Is de nacompetitie nog haalbaar na het onverwachte ‘Heerhugowaard-debacle’? 
Havermans: “Ik weet niet of we de nacompetitie nog halen, we krijgen inderdaad nog twee zware tegenstanders en daar moeten we het tegen laten zien of we de play-offs waard zijn. We hebben het na het verlies tegen Reiger Boys niet echt zelf meer in de hand,  dus denk ik dat we gewoon per wedstrijd moeten kijken, en gewoon de punten pakken die je  kan pakken. Niet meer en niet minder”.

Vraag: Ben je al bezig met het volgend seizoen in de eredivisie? Is ZVV Den Haag een ‘sleeping giant’ in jouw visie?
Havermans: “We zijn wel al bezig met het volgend seizoen, en willen een doel bepalen voor het volgend seizoen. Het liefst met de huidige speelsters en daarbij wat aanvulling. Bouwen aan een stabiele groep is de basis en van daaruit verder werken. Of wij een sleeping giant zijn weet ik niet, mijn mening is dat we uit deze groep meer kunnen halen, en dat we een giant kunnen worden moeten we zelf bewijzen.
We moeten ontwikkelen en doorgroeien dat moet het doel zijn, dit wel op een manier waar iedereen ook de tijd en de mogelijkheid heeft om te ontwikkelen . De lat moet niet te hoog liggen dat geeft te veel druk, en daar ontwikkel je spelers niet mee, spelers ontwikkelen zich door inzet, de wil om te leren en vertrouwen en geloof in jezelf”.

Sterke serie ZVV Den Haag Vr1 na de winterstop!

Hovocubo – ZVV Den Haag 5-5
ZVV Den Haag – TPP Rotterdam 2-3
Team Alkmaar/Sportstars – ZVV Den Haag 6-7
Futsal Apeldoorn – ZVV Den Haag 3-11
ZVV Den Haag – Avanti/ontdekhetwad.nl 7-3
Os Lusitanos – ZVV Den Haag 5-6
Reiger Boys/Woest – ZVV Den Haag 6-3

Momenteel staat promovendus ZVV Den Haag 8e in de eredivisie. Voor verdere details verwijzen wij u naar www.voetbal.nl.
Komende vrijdag 29 maart speelt de futsal formatie van het trainersduo Robert Verheij en René Havermans tegen het altijd lastige Drs. Vijfje.
Om 20:40 uur wordt er afgetrapt in de Topsporthal van de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.Stef Valk (r) in duel.

ZVV Den Haag blijft ongeslagen

DEN HAAG – Afgelopen vrijdag kwam de nummer 2 TPP op bezoek in het Haagse Zuiderpark. Ook deze tegenstander wist ZVV niet te verslaan. In het 1ste bedrijf liet de thuisploeg de Rotterdammers nog in leven. Na rust sloeg het team van Jan Brand & Steven Poeran toe.

Wedstrijdbespreking

Voor de wedstrijd was er geen lange bespreking nodig om de spelers van ZVV Den Haag op scherp te zetten. Beide trainers waren kort maar krachtig in de bespreking. Met nog 6 finales te spelen was de boodschap duidelijk. Bij winst tegen TPP en Transvalia is het kampioenschap op 8 maart een feit. 

Bill Orifa Oswaha

Man of the match Bill Orifa Oswaha steekt in grote vorm. De 17-jarige middenvelder van de Haagse formatie laat al weken positieve vooruitgang zien. Vrijdag bekroonde hij dit met een hattrick en een assist. Ook de trainer van TPP was zeer onder de indruk van de kwaliteiten van de nummer 6 van ZVV Den Haag.

Collectief

Elke week ziet het Haagse publiek de groei van het team. Duidelijk wordt steeds weer dat er sprake is van een hecht collectief. De verdiensten van de coaches worden uitbetaald door de spelers. 

“We zijn begonnen met verschillende soorten spelers en op dit moment is er 1 factor de baas; collectiviteit”, geeft coach Jan Brand aan. “We hebben de juiste groep met veel rek”, vervolgt de coach. “De spelers groeien elke week steeds weer.”

Lijstaanvoerder 

ZVV is de ongeslagen nummer 1 in de topklasse B en heeft nog 5 wedstrijden te gaan. Hierin heeft het team 2 punten nodig om het kampioenschap te bemachtigen. Aanstaande vrijdag speelt Den Haag tegen Transvalia de kampioen van vorig seizoen. Voor de Rotterdammers is het seizoen gespeeld en zal de druk liggen bij de thuisploeg. Toch zal de thuiswedstrijd de Rotterdammers niet lekker zitten en zal het uit zijn op revanche. Wie wil er niet winnen van de ongeslagen koploper?

Kampioenschap

Kom aanstaande vrijdag allemaal naar het Haagse Zuiderpark om onze mannen aan te moedigen. De wedstrijd begint om 22:00 uur en wordt afgewerkt in de topsporthal.

ZVV Den Haag boekt zakelijke overwinning

Afgelopen vrijdag hebben de mannen van Den Haag een zakelijke overwinning geboekt tegen Brielle. Snel werd duidelijk dat Brielle niet zomaar de drie punten in de hofstad zouden laten. ZVV moest het nodige werk verrichten, maar sloot uiteindelijk met een goed gevoel de wedstrijd af. 

Heer en meester

Voor rust wist de ploeg van Jan Brand & Steven Poeran Brielle totaal uit te schakelen. De 3-0 ruststand was dan ook iets wat flets ten opzichte van het spelbeeld. De thuisploeg vergat verder afstand te nemen en zichzelf te belonen. 

Kansen

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel, alleen vergat ZVV Den Haag nog steeds de vele kansen af maken. Brielle deed in de slotfase nog wel iets terug, maar dat was niet genoeg om Den Haag te laten wankelen. Doelpunten kwamen op naam van Mo Ouarraki (3x) en John Poeran.

Vrij

Aankomende week heeft ZVV Den Haag geen wedstrijd. Op vrijdag 01 maart staat de inhaalwedstrijd tegen TPP op het programma. Om 22:00 uur staan beide teams tegenover elkaar in de Sportcampus in Den Haag.  

ZVV Den Haag walst over Maense heen


SCHIEDAM – In sporthal Margriet stond afgelopen vrijdag de wedstrijd op het programma tussen Maense en Den Haag. Vorig seizoen werd in sporthal Margriet verloren met 6-4 en in de heenwedstrijd mocht Maense maar liefst 7 keer tegen scoren. 

Kleedkamer

In de kleedkamer was het ongekend rustig en waren de spelers stiller dan normaal. Laten we zeggen de stilte voor de storm, maar wat voor storm het zou worden…

De hoofdjes stonden in ieder geval dezelfde kant op. ZVV wist wat er van ze verwacht werd en ging richting de hal voor de warming-up.

Taart

Over twee helften werd er maar liefst 13 keer gescoord door de mannen uit Den Haag. In de eerste helft was de stand 5-0 door doelpunten van John, Mo, Ronaldo, Brahim en Sherwin. Na rust werden de andere acht goals gescoord door Brahim (2x), Faical 2x, Sherwin, Mo, Bill en keeper Iskender. Maense mocht alsnog een tegen doelpunt scoren, waardoor de spelers geen taart hadden verdiend. Het houden van de 0 zorgt ervoor dat de spelers als beloning taart ontvangen. 

Finales

Met nog 7 finales te gaan zit ZVV Den Haag nog steeds op de juiste weg richting het vastgestelde doel. De groep ontwikkeld zich elke week en laat positieve stappen zien richting het einde van het seizoen. De eerstvolgende finale staat gepland op 15 februari 2019 tegen Brielle om 21:00 uur in het Zuiderpark.

ZVV Den Haag sluit ook derde derby winnend af!

DEN HAAG – In sporthal Zuidhaghe stond afgelopen woensdag de laatste derby van ZVV op het programma in de Topklasse B. Twee eerdere derby’s tegen HMC en Multicult werden al gewonnen door de mannen van ZVV Den Haag. Na alle derby’s gespeeld te hebben, bleek WIK toch de lastigste tegenstander. 

Finales

Met nog 8 finales te spelen ligt het team van de succesvolle trainer/coaches Jan Brand en Steven Poeran nog steeds op titelkoers. Woensdag was een moeizame maar belangrijke overwinning tegen een stug spelend WIK. 

Scherpte

Na de wedstrijd heeft het even gedonderd in de kleedkamer om even de scherpte er weer in te krijgen voor de komende finale. Verdedigend zet de Haagse koploper stapjes voorruit, maar aanvallend mag het zich wel achter de oren krabben. Kans na kans werd om zeep geholpen door de spelers van ZVV Den Haag. 

Initiatief

In de eerste helft lag het initiatief constant bij ZVV Den Haag. WIK kon via wat speldenprikjes iets terug doen, maar niet meer dan dat. ZVV Den Haag kwam op een 0-2 voorsprong door Bill Orifa Oswaha en Mo Ouarraki. 

Spelbeeld

Na rust veranderde het spelbeeld niet, alleen wist ZVV Den Haag niet om te gaan met de legio scoringsmogelijkheden. De marge werd uiteindelijk wel verdubbeld door doelpunten van James Dhanai en Mo Ouarraki. WIK deed in de slotfase met een man meer iets terug en bracht de eindstand op 1-4.

Programma

Vrijdag 8 februari 2019 staat de volgende wedstrijd op het programma. FC Maense is dan 21:00 tegenstander in sporthal Margriet in Schiedam. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 15 februari 2019 in het Haagse Zuiderpark, ZVV Den Haag ontvangt dan Brielle.