ZVV Den Haag blijft ongeslagen

DEN HAAG – Afgelopen vrijdag kwam de nummer 2 TPP op bezoek in het Haagse Zuiderpark. Ook deze tegenstander wist ZVV niet te verslaan. In het 1ste bedrijf liet de thuisploeg de Rotterdammers nog in leven. Na rust sloeg het team van Jan Brand & Steven Poeran toe.

Wedstrijdbespreking

Voor de wedstrijd was er geen lange bespreking nodig om de spelers van ZVV Den Haag op scherp te zetten. Beide trainers waren kort maar krachtig in de bespreking. Met nog 6 finales te spelen was de boodschap duidelijk. Bij winst tegen TPP en Transvalia is het kampioenschap op 8 maart een feit. 

Bill Orifa Oswaha

Man of the match Bill Orifa Oswaha steekt in grote vorm. De 17-jarige middenvelder van de Haagse formatie laat al weken positieve vooruitgang zien. Vrijdag bekroonde hij dit met een hattrick en een assist. Ook de trainer van TPP was zeer onder de indruk van de kwaliteiten van de nummer 6 van ZVV Den Haag.

Collectief

Elke week ziet het Haagse publiek de groei van het team. Duidelijk wordt steeds weer dat er sprake is van een hecht collectief. De verdiensten van de coaches worden uitbetaald door de spelers. 

“We zijn begonnen met verschillende soorten spelers en op dit moment is er 1 factor de baas; collectiviteit”, geeft coach Jan Brand aan. “We hebben de juiste groep met veel rek”, vervolgt de coach. “De spelers groeien elke week steeds weer.”

Lijstaanvoerder 

ZVV is de ongeslagen nummer 1 in de topklasse B en heeft nog 5 wedstrijden te gaan. Hierin heeft het team 2 punten nodig om het kampioenschap te bemachtigen. Aanstaande vrijdag speelt Den Haag tegen Transvalia de kampioen van vorig seizoen. Voor de Rotterdammers is het seizoen gespeeld en zal de druk liggen bij de thuisploeg. Toch zal de thuiswedstrijd de Rotterdammers niet lekker zitten en zal het uit zijn op revanche. Wie wil er niet winnen van de ongeslagen koploper?

Kampioenschap

Kom aanstaande vrijdag allemaal naar het Haagse Zuiderpark om onze mannen aan te moedigen. De wedstrijd begint om 22:00 uur en wordt afgewerkt in de topsporthal.

ZVV Den Haag boekt zakelijke overwinning

Afgelopen vrijdag hebben de mannen van Den Haag een zakelijke overwinning geboekt tegen Brielle. Snel werd duidelijk dat Brielle niet zomaar de drie punten in de hofstad zouden laten. ZVV moest het nodige werk verrichten, maar sloot uiteindelijk met een goed gevoel de wedstrijd af. 

Heer en meester

Voor rust wist de ploeg van Jan Brand & Steven Poeran Brielle totaal uit te schakelen. De 3-0 ruststand was dan ook iets wat flets ten opzichte van het spelbeeld. De thuisploeg vergat verder afstand te nemen en zichzelf te belonen. 

Kansen

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel, alleen vergat ZVV Den Haag nog steeds de vele kansen af maken. Brielle deed in de slotfase nog wel iets terug, maar dat was niet genoeg om Den Haag te laten wankelen. Doelpunten kwamen op naam van Mo Ouarraki (3x) en John Poeran.

Vrij

Aankomende week heeft ZVV Den Haag geen wedstrijd. Op vrijdag 01 maart staat de inhaalwedstrijd tegen TPP op het programma. Om 22:00 uur staan beide teams tegenover elkaar in de Sportcampus in Den Haag.  

ZVV Den Haag walst over Maense heen


SCHIEDAM – In sporthal Margriet stond afgelopen vrijdag de wedstrijd op het programma tussen Maense en Den Haag. Vorig seizoen werd in sporthal Margriet verloren met 6-4 en in de heenwedstrijd mocht Maense maar liefst 7 keer tegen scoren. 

Kleedkamer

In de kleedkamer was het ongekend rustig en waren de spelers stiller dan normaal. Laten we zeggen de stilte voor de storm, maar wat voor storm het zou worden…

De hoofdjes stonden in ieder geval dezelfde kant op. ZVV wist wat er van ze verwacht werd en ging richting de hal voor de warming-up.

Taart

Over twee helften werd er maar liefst 13 keer gescoord door de mannen uit Den Haag. In de eerste helft was de stand 5-0 door doelpunten van John, Mo, Ronaldo, Brahim en Sherwin. Na rust werden de andere acht goals gescoord door Brahim (2x), Faical 2x, Sherwin, Mo, Bill en keeper Iskender. Maense mocht alsnog een tegen doelpunt scoren, waardoor de spelers geen taart hadden verdiend. Het houden van de 0 zorgt ervoor dat de spelers als beloning taart ontvangen. 

Finales

Met nog 7 finales te gaan zit ZVV Den Haag nog steeds op de juiste weg richting het vastgestelde doel. De groep ontwikkeld zich elke week en laat positieve stappen zien richting het einde van het seizoen. De eerstvolgende finale staat gepland op 15 februari 2019 tegen Brielle om 21:00 uur in het Zuiderpark.

ZVV Den Haag sluit ook derde derby winnend af!

DEN HAAG – In sporthal Zuidhaghe stond afgelopen woensdag de laatste derby van ZVV op het programma in de Topklasse B. Twee eerdere derby’s tegen HMC en Multicult werden al gewonnen door de mannen van ZVV Den Haag. Na alle derby’s gespeeld te hebben, bleek WIK toch de lastigste tegenstander. 

Finales

Met nog 8 finales te spelen ligt het team van de succesvolle trainer/coaches Jan Brand en Steven Poeran nog steeds op titelkoers. Woensdag was een moeizame maar belangrijke overwinning tegen een stug spelend WIK. 

Scherpte

Na de wedstrijd heeft het even gedonderd in de kleedkamer om even de scherpte er weer in te krijgen voor de komende finale. Verdedigend zet de Haagse koploper stapjes voorruit, maar aanvallend mag het zich wel achter de oren krabben. Kans na kans werd om zeep geholpen door de spelers van ZVV Den Haag. 

Initiatief

In de eerste helft lag het initiatief constant bij ZVV Den Haag. WIK kon via wat speldenprikjes iets terug doen, maar niet meer dan dat. ZVV Den Haag kwam op een 0-2 voorsprong door Bill Orifa Oswaha en Mo Ouarraki. 

Spelbeeld

Na rust veranderde het spelbeeld niet, alleen wist ZVV Den Haag niet om te gaan met de legio scoringsmogelijkheden. De marge werd uiteindelijk wel verdubbeld door doelpunten van James Dhanai en Mo Ouarraki. WIK deed in de slotfase met een man meer iets terug en bracht de eindstand op 1-4.

Programma

Vrijdag 8 februari 2019 staat de volgende wedstrijd op het programma. FC Maense is dan 21:00 tegenstander in sporthal Margriet in Schiedam. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 15 februari 2019 in het Haagse Zuiderpark, ZVV Den Haag ontvangt dan Brielle.

ZVV Den Haag geeft visitekaartje af

DEN HAAG – Afgelopen vrijdag hebben de mannen van ZVV Den Haag, onder toeziend oog van voltallig bestuur en sponsoren, Multicult verslagen. Met dubbele cijfers werd de andere Haagse ploeg van de mat gespeeld. Eind september had ZVV het nog lastig tegen Multicult, maar vrijdag liet het zien waarom het ongeslagen bovenaan staat. De uiteindelijke 12-3 eindstand was ook meer dan terecht. 

Bill Orifa Oswaha 

De eerste helft begon afwachtend van de kant van de thuisploeg. Toch kwam de aanvoerder van ranglijst op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Bill Orifa Oswaha. Op aangeven van respectievelijk Jeffrey Brand en John Poeran was de 17-jarige speler koelbloedig in het afronden.

Na de 2-0 was het Multicult dat brutaal terugkwam in de wedstrijd. Mede door de spelers van ZVV trok de tegenstander de stand weer gelijk. 

James Dhanai die na ruim twee maanden zijn rentree maakte wist via een vrije trap zijn team weer op voorsprong te schieten. Mo Ouarraki wist nog voor rust zijn team weer op een marge van twee te brengen na aangeven van Jeffrey Ramkisoen. 

Collectief 

In de rust waren beide trainer/coaches duidelijk over de invulling van de tweede helft. Baltempo omhoog, kansen creëren, scoren en vooral collectiviteit boven individualiteit! 

Voorsprong 

Na rust wist ZVV Den Haag de voorsprong te behouden en de score verder uit te breiden. Multicult werd in de tweede helft compleet kapot gespeeld. Via een gelukje wist het nog wel te scoren, maar verder kwam het ook niet. De spelers van de tegenstander werden bij de strot gegrepen en niet meer losgelaten. Bill Orifa Oswaha, Mo Ouarraki en Jeffrey Ramkisoen brachten de score op 7-2.

Mo Ouarraki

Nadat Multicult gescoord had in de tweede helft was de beurt weer aan Den Haag. Met name Mo Ouarraki die 3 keer scoorde bracht aan alle illusies een eind. Op 3 keer aangeven van James Dhanai bracht de kleine Mo zijn totaal van de avond op 5. Bill Orifa Oswaha scoorde zijn vierde van de avond en een hard schot van John Poeran in de kruising, waar de nodige frustratie inzat, zorgde voor het totaal van 12 doelpunten. 

Aankomende woensdag staat alweer de volgende derby op het programma. Om 22:00 uur zal worden afgetrapt tegen WIK in sporthal Zuidhaghe. 

De selectie van ZVV Den Haag blijft winnen

De winterstop is voorbij voor de mannen van ZVV Den Haag. In de eerste week van januari werd getraind en in de tweede en derde week gevoetbald. De tweede selectie kwam afgelopen woensdag uit tegen Lugdunum 3 en gisteren stond de eerste selectie tegenover HMC. Beide ploegen wisten deze lastige uitwedstrijden om te zetten in winst. 

Koers

Voor de winterstop sloten beide teams de competitie af als koploper en voorlopig zal de stand in de ranglijst van de ZVV Den Haag selectie niet veranderen. De ingeslagen koers blijft behouden en beide teams streven af op het te behalen doel, ook al is de competitie nog lang niet afgelopen. 

Zaalvoetbal 

In sporthal de Geest in Warmond speelde woensdag ZVV 3 een moeizame wedstrijd. Een lastig compact spelende tegenstander liet ZVV Den Haag niet in de wedstrijd komen. Individuele acties van de mannen uit Den Haag leverde uiteindelijk de winst op. 

Aan de Haagse zijde scoorde aanvoerder Luthmarnick Maria 3 doelpunten, de andere doelpunten kwamen op naam van Hamza Bhoukari, Mahir Baaziz en Moussa Azzaryouhi. 

Jeffrey & Jeffrey

De uitwedstrijd voor de beker tegen HMC heeft Den Haag de afgelopen keer geen winst opgeleverd. ZVV Den Haag wist wat het te doen stond en was ook vanaf de eerste minuut gebrand. Helaas bleek ook vanavond het vizier niet voldoende op scherp te staan en bleef HMC constant in leven. Jeffrey Brand hield vaak zijn team op been en kreeg daarbij hulp in de aanval van Jeffrey Ramkisoen. Laatstgenoemde was verantwoordelijk voor 3 assist en 2 doelpunten. Andere doelpunten kwamen op naam van Morad Chalhi 3x en Bill Orifa Oswaha. 

Selectie

Uiteindelijk hebben beide teams de wedstrijden gewonnen en kunnen we tevreden blijven kijken naar de ontwikkelingen binnen de groep. Er zijn zeker nog stappen te zetten, maar zolang we blijven winnen streven we uiteindelijk ook naar het te behalen doel. Geduld is een schone zaak voor onze mannen, maar geduld houden is lastig. 

De volgende wedstrijden staan alweer voor de deur. Maandag 21 januari mag ZVV 3 het thuis opnemen tegen ROAC om 22:00 uur in de Schilp in Rijswijk. Vrijdag 25 januari mogen de mannen van ZVV 1 het gaan opnemen tegen stadsgenoot Multicult om 22:00 uur in sporthal Zuiderpark.

ZVV Den Haag selectie ongeslagen

DEN HAAG – Afgelopen vrijdag stond in de topsporthal in het Haagse Zuiderpark alweer de return op het programma tegen OACN Boys. Eerder deze week trad de tweede selectie aan tegen Westland in de Verburchhal in Poeldijk. 

De weg naar …

In het seizoen 2018/2019 staat het trainersduo Jan Brand & Steven Poeran bij ZVV Den Haag aan het roer. Beide zijn geen onbekende in het Haagse zaalvoetbalwereldje. Voorzitter Taal sprak zijn ambitie uit en benaderde beide trainers. Zij gingen in op de aanbieding en de samenwerking tussen het bestuur van ZVV Den Haag en beide ambitieuze keuzeheren was een feit! 

Brand & Poeran zijn een nieuwe weg ingeslagen met ZVV Den Haag. In de speelwijze zijn er diverse aanpassingen geweest vergeleken met de vorige jaren. Ook werd topkeeper Jeffrey Brand en de twee futsalstylisten John Poeran en Jeffrey Ramkisoen aangetrokken om de selectie te versterken. 

Voor beide trainers is het nu de taak om van ‘oud en nieuw’ de juiste mix te maken. Op weg naar de eerste prijs kende ZVV Den Haag de nodige tegenslagen. Het ultieme doel is om dit seizoen voor de titel te gaan. En dit is nog steeds mogelijk. In ieder geval kijkt het Haagse trainersduo trots terug op een mooie eerste periode.

Periode

De periode werd een aantal weken eerder tegen het altijd lastige ASW veilig gesteld. In de eerste helft speelde ZVV Den Haag de tegenstander behoorlijk van de mat. In de tweede helft leek er een ander ZVV Den Haag op het veld te staan. Uiteindelijk werd die tiende ronde ook omgezet in winst. 

Beker

De week erna moest ZVV Den Haag het opnemen in de beker tegen HMC. Na een 5-5 gelijkspel wist HMC de strafschoppen iets beter te nemen. Het bekeravontuur van de Haagse formatie stopte hier, maar het ultieme doel is nog steeds in zicht. De tweede selectie speelde namelijk ook gelijk voor de beker, maar won uiteindelijk wel met strafschoppen.

Winterkampioen

Zowel het eerste als tweede selectieteam sluiten de competitie af als winterkampioen. Beide selectieteams van ZVV Den Haag staan ongeslagen bovenaan. Het is dan zaak om ervoor te zorgen dat de titelkoers  behouden blijft.

Afgelopen maandag wisten de mannen van de tweede selectie helaas niet verder te komen dan een 7-7 gelijkspel tegen de tweede garnituur van FC Westland. Ondanks het gelijke spel wist de 2e selectie van ZVV Den Haag wel de ongeslagen status te behouden. De ranglijst wordt aangevoerd met 12 gespeelde wedstrijden, waarvan 11 gewonnen en 1 keer gelijk en een doelsaldo van +54.

Vrijdag was het de beurt aan de mannen van de eerste selectie. Er werd maar liefst 9-1 gewonnen van OACN Boys uit Spijkenisse. Hiermee was de elfde overwinning van het seizoen een feit. In de topklasse heeft ZVV Den Haag 1 nu 11 wedstrijden gespeeld en 11 keer gewonnen met een doelsaldo van +50.

Priscilla de Vos in ORANJE !

Priscilla de Vos in definitieve selectie van de Oranjevrouwen Zaal!

DEN HAAG – De aanvoerster van ZVV Den Haag is geselecteerd voor de selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam.

Afgelopen weekend werd ook Priscilla de Vos definitief aangewezen, nadat gezamenlijk werd getraind.

De formatie van bondscoach Marius Privee oefent op zondag 2 december 2018 om 14.00 uur en maandag 3 december 2018
om 20.00 uur in Sittard tegen Tsjechië.

ZVV Den Haag Vr1 – Os Lusitanos Vr1 2-2 (0-2)

Vrouwen zvv Den Haag halen punt binnen tegen Os Lusitanos

Avanti Stiens Vr1 – ZVV Den Haag Vr1 6-7 (2-2)

Futsal thriller AVANTI – ZVV Den Haag 6-7

ZVV Den Haag Vrouwen 1 verslaat rechter rijtje concurrent Avanti uit het Friese Stiens!

STIENS (Fr) – Niet ver van het bekende Cambuur Leeuwarden en een tiental kilometers van het Abe Lenstra stadion thuisbasis van sc Heerenveen, speelde zich in Sporthal It Gryn in ‘hetnooitvangehoord’ dorpje Stiens een heuse futsalthriller af. Met nog amper 3 minuten op de klok stond het 6-7 voor ZVV Den Haag na een riante 2-5 voorsprong. Avanti speelde vooruit en probeerde op gelijke hoogte komen.

Op de bank en op de volle tribunes was het hoorbaar en zichtbaar dat de spannende wedstrijd tot een climax zou komen. Ademloos volgde men de verrichtingen van beide teams. Wie zou scoren wint de pot. Dat was wel de algemene gedachte. Schitterende kansen over en weer, grandioze reddingen van beide keepsters, wanhopige aanwijzingen vanaf de bank en ‘halloween’ kreten werden geslaakt vanaf de tribunes!

Het bleef bij de stand 6-7 en dit betekende een tweede overwinning op rij voor de Haagse promovendus dat een zeer stroeve competitiestart kende. Blessures en andere oorzaken zijn de obstakels waar het trainersduo Tulin Kilic en Robert Verheij mee te doen hebben en op moeten anticiperen.

Een mooie overwinning dus. Op naar volgende week. Dan wacht Os Lusitanos uit Amsterdam.

Bijzonderheid: De wedstrijdkarateristieken volgen met de foto’s van onze geweldige teampaparazzi Christian Brafine die gisteravond verrassend acte de présence gaf en de fotoreportage verzorgde van de futsal thriller in de eredivisie vrouwen zaal tussen Avanti Stiens en ZVV Den Haag.

 

 

(Foto’s: Christian Brafine)

 

(Wedstrijdkarakteristieken)
Avanti Vr1 – ZVV Den Haag Vr1
Scheidsrechter: F. van der Wal
Player of The Match: Priscilla de Vos (KNVB)

Scoreverloop:
1e helft
5” 0-1 Samantha Chin A Sang
13” 0-2 Priscilla de Vos
14” 1-2.Avanti
18” 2-2 Avanti

Ruststand: 2-2
2e helft
21” 2-3 Stef Valk
21” 2-4 Stef Valk
27” 2-5 Samantha Chin A Sang
27” 3-5 Avanti
29” 3-6 Priscilla de Vos
30” 4-6 Avanti
32” 5-6 Monica Hoogdam (ED)
33” 6-6 Avanti
36” 6-7 Priscilla de Vos

Line-up ZVV Den Haag:
17. Lisa Franken (k)
18. Roxanna Alicia Monkou (k)
2. Félicienne Minnaar (niet ingezet)
3. Samantha Chin A Sang
4. Shamila Hamers
6. Monica Hoogendam
9. Priscilla de Vos
13. Stef Valk
14. Cella Cabrera Cabrera
23. Esther Scheenaard

Staf:
Tulin Kilic (trainster/coach)
Robert Verheij (ass. trainer/coach)
Virginia Smit-Multem (teamverzorgster)
Ulis Van Maanen (teammanager)

Afwezig: Ramona van der Harst, Romy Scherpenzeel, Yasmin Yegen en Lisanne Vermeulen.

Gele kaart(en):
28” Gryteloek Hansma (Avanti)
(bron: voetbal.nl)