ZVV Den Haag wint oefenduel van derde team

Afgelopen week stond er geen competitiewedstrijd op het programma voor het eerste team van ZVV Den Haag. Dit gaf een mooie gelegenheid om een oefenwedstrijd te spelen. Vrijdag werd het een Haags voetbalavondje in sporthal Zuidhaghe. Tegen ZVV Den Haag 3 werd met 5-4 gewonnen.

In de eerste helft hielden de teams elkaar in evenwicht. Aan beide kanten werden kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. Hierdoor wisten de Haagse ploegen niet tot scoren te komen voor het fluitsignaal van de rust. 

ZVV Den Haag 1 begon scherp aan de tweede helft en wist hierdoor snel het eerste doelpunt te maken. Na een strakke pass van Mo kon Ceyhun nog een subtiel tikje aan de bal geven, waardoor deze achter de uitkomende doelman van het derde team terecht kwam. Kort hierna was het opnieuw het eerste team dat wist te scoren. Dit keer kwam het doelpunt op naam van Mo. Hij wist op eigen helft door goed verdedigend werk de bal te veroveren, waarna combinaties met Luth en Yassine ervoor zorgden dat hij de bal in kon tikken.

Het derde team van ZVV liet het hier niet bij zitten en zette een extra tandje bij. Het resulteerde in het eerste tegendoelpunt van de avond: 2-1. De Topklassers wisten kort hierna het verschil weer tot twee doelpunten te krijgen, door een doelpunt van Luth.  Het derde team kreeg vervolgens een grote mogelijkheid op de 3-2 voor open doel. De bal werd echter gekeerd door de paal, waardoor een counter ervoor zorgde dat Ceyhun opnieuw het net wist te vinden: 4-1.

Deze 4-1 leek een keerpunt in de wedstrijd. ZVV Den Haag 1 speelde minder vanuit de organisatie en dit resulteerde in twee tegendoelpunten: 4-3. Het eerste team kreeg nog twee grote kansen op het vergroten van de voorsprong, maar wist deze niet af te ronden. Den Haag 3 wist de kansen wel af te ronden en trok hiermee de stand weer gelijk: 4-4. Het was duidelijk dat de spelers uit de Topklasse het hier niet bij lieten zitten. Van afstand zorgde Soeredj voor de eindstand van deze avond: 5-4.

Na deze oefenwedstrijd kijken we vooruit naar de volgende wedstrijd in de competitie. Vrijdag 4 november ontvangt ZVV Den Haag de mannen van RS 1 in sporthal Hoge Veld. Om 20.00u wordt deze wedstrijd afgetrapt.