ZVV Den Haag Vr1 – Team Alkmaar/Sporstars Vr1 1-5

In de Sportcampus Zuiderpark speelden de vrouwen van ZVV Den Haag in de eredivisie hun derde competitiewedstrijd tegen Team Alkmaar. Het team van – de na een blessure teruggekeerde – coach Tulin Kilc kon al haar thuiswedstrijden niet in winst omzetten en wist ook dat het moeilijk zou worden tegen de ploeg uit Alkmaar.

Tekst & foto’s: Alex Pronk  9 oktober 2018

ZVV Den Haag verloor in de eerste helft de wedstrijd binnen zeven minuten zuivere speeltijd. Alkmaar was in die tijd al op een 0–2 voorsprong gekomen. Wat zvv Den Haag daarna ook probeerde, de keepster van Alkmaar stond haar doel fantastisch te verdedigen. Toch moest ze na twaalf minuten een treffer incasseren. zvv Den Haag zette een mooie aanval in, waaruit Samantha Chin-A-Sang schitterend de aansluitingstreffer maakte:
1–2. Binnen twee minuten tijd na de aansluitingstreffer werden wat foutjes gemaakt, waardoor de score kon oplopen naar 1–5.

Na de doelwisseling was de Haagse formatie beter op dreef en creëerde behoorlijk veel kansen, maar weer was de keepster van Team Alkmaar een sta-in-de-weg. Er werd namelijk niet meer gescoord en dat betekende voor de Haagse vrouwen een 1-5 nederlaag.