Vrouwenteam ZVV Den Haag schiet halve dozijn treffers vol

Vrijdagavond werd de topsporthal van de Sportcampus in het Zuiderpark voor het eerst officieel in gebruik genomen door het vrouwenteam van ZVV Den Haag, dat komend seizoen uitkomt in de hoofdklasse 3. Het Haagse team speelde tegen Eredivisionist Team Alkmaar Sportstars.

Het arbitrale trio Antoine Kuhn, Robert Waleveld en Alex Pronk kregen de eer dit openingsduel te leiden. Er werd gespeeld in drie gedeelten van twintig minuten. Al vroeg in het eerste deel mikte Samantha Chin-a-Song fraai de openingstreffer binnen. Het team van de 34 jarige trainer/coach Tulin Kilic maakte er een aantrekkelijk duel van. Beide ploegen kregen ook een aantal zeer goede kansen. Aan Haagse zijde was keepster Roxanne Monkou, vorig seizoen nog actief bij VUC, goed op dreef.

In de eerste minuut van het derde deel werd de score verdubbeld. Romy Scherpenzeel, nu ook speelster van de Telstar-vrouwen uitkomend op het veld in de eredivisie, scoorde haar eerste doelpunt voor de Haagse ploeg: 2-0. De derde treffer viel niet veel later en kwam weer van Samantha Chin-a-Song: 3-0. Het team van Alkmaar Sportstars kwam daarna terug in de wedstrijd, maar in de slotfase leek die ploeg leeg gespeeld. Marcela Cabrera bepaalde met een zuivere hattrick de eindstand op 6-1.

Volgende week vrijdag komt het vrouwenteam van ZVV Den Haag weer in actie tegen het eveneens in de eredivisie uitkomende Hovocubo uit Hoorn, aanvang 20.00 uur.

© Haaglanden Voetbal