ZVV bekert door na doelpuntrijke wedstrijd

Vrijdag 13 januari was het tijd voor de eerste wedstrijd van 2017. In sporthal Hoge Veld werd tegen half 9 afgetrapt tegen Brielle 1, met als doel de volgende bekerronde te behalen. In een doelpuntrijk duel won ZVV Den Haag met 11-8.

ZVV Den Haag speelde in de eerste minuten niet vanuit de organisatie, waardoor het lastiger werd om aanvallen af te ronden. Na een aantal gemiste kansen was het toch de thuisploeg die als eerst tot scoren kwam. De heren van Brielle lieten ZVV niet lang genieten van deze voorsprong. Door snel te counteren na een vrije trap van Den Haag konden zij de score weer gelijk maken én binnen enkele minuten tekenen voor de voorsprong. ZVV liet het hier niet bij zitten en jaagde op de gelijkmaker. Deze kreeg ze ook: op slag van rust werd de 2-2 gemaakt.

Brielle kwam na rust scherp het veld in en maakte binnen luttele minuten de 2-3. De heren van ZVV leken hierdoor wakker geschud, waardoor het al snel weer gelijk stond. Een snelle counter na balonderschepping zorgde opnieuw voor een voorsprong voor Brielle: 3-4. Ook deze achterstand werd weer snel recht getrokken, waarna de heren van ZVV op jacht gingen naar de voorsprong. Deze kregen zij ook: na twee doelpunten stond een tussenstand van 6-4 op het bord. De tegenstander bleef echter loeren op onscherpe momenten van ZVV en vonden er één, waaruit zij direct de 6-5 scoorde. ZVV liet steeds meer beweging zien in hun aanvallen en maakte doelpunt nummer 7 en 8 aan Haagse kant. Dit was echter nog niet genoeg voor beide ploegen. Met een 9-6 voorsprong liet de thuisploeg iets meer ruimte over, waar Brielle direct van profiteerde en weer aansluiting kreeg in de wedstrijd. Het achtste doelpunt van de tegenstander was echter de laatste van hun kant. ZVV was daarnaast nog niet klaar met scoren en tikte er nog twee in. Voor velen een ongeluksdag, maar voor ZVV Den Haag was vrijdag de 13e de dag om met dubbele cijfers te winnen. Eindstand: 11-8.

Volgende week vrijdag is het tijd voor de eerste competitiewedstrijd van 2017. In sporthal Overbosch staat een Haags onderonsje tussen Multicult en ZVV op het programma. Aftrap: 21.oo uur.