ZVV Den Haag 2 pakt eerste competitiepunten

Vrijdag 23 september werd in sporthal Hoge Veld de thuiswedstrijd tegen Multicult 1 gespeeld. De wedstrijd, die om 20.00u werd afgetrapt, eindigde met 5-2 in het voordeel van ZVV Den Haag 2.

De eerste paar minuten gingen de teams gelijk op. Multicult zette hoog druk en dit zorgde ervoor dat ze al snel de 0-1 konden maken. ZVV liet het hier niet bij zitten. Nog geen twee minuten later scoorde Soerdj Angoelal met een punter de 1-1, vanuit een vrije trap.

Door goed verdedigend werk van de thuisploeg wisten ze een nieuwe achterstand te voorkomen. Brahim Saidi had voor rust nog een mooie kans op de 2-1, maar de bal ging net langs de rechterpaal het doel voorbij. Een schot van Ceyhun Isik kwam kort voor rust nog op de lat terecht, waardoor de teams met een gelijke stand gingen rusten.

Na een overtreding opende Multicult de score in de tweede helft. Vanuit een vrije trap werd de stand 1-2. Door goed samenspel werden de spelers van Multicult vervolgens voor het doel weggespeeld en kon Luth Marnick de stand weer gelijk trekken. Kort na de 2-2 kwam de thuisploeg met een man meer te staan. De overtalsituatie was kort maar krachtig, doordat ZVV hier optimaal van kon profiteren: Yassin Abarkoene scoorde van afstand de 3-2. Na dit doelpunt lag het initiatief meer bij de spelers van Multicult. De topklasser ZVV toonde verdedigend veel inzet, waardoor de tegenstander niet tot scoren kwam.

Met nog 5 minuten te spelen kwam Den Haag opnieuw in overtal, doordat de keeper van Multicult geel pakte. Ook deze situatie wisten de mannen optimaal uit te spelen. Vanuit een counter scoorde Brahim de 4-2 op aangeven van Ceyhun. De overtalsituatie bleef in het laatste deel van de wedstrijd een voordeel voor de spelers van ZVV, nadat de scheidsrechter een rode kaart trok voor een speler van Multicult. Opnieuw was het Brahim die het doel wist te vinden. Vlak voor tijd maakte hij het laatste doelpunt van de wedstrijd: 5-2. Hiermee is de eerste winst van ZVV Den Haag 2 in de Topklasse een feit.

Volgende week staat opnieuw een competitiewedstrijd op het programma. Vrijdag 30 september speelt de ploeg uit Den Haag tegen GZV Watergras 2 in sporthal de Mammoet, Gouda.