ZVV Den Haag ad interim trainer René Havermans is klaar voor het nieuwe seizoen: “Elke speler is belangrijk en dient het doel van de club!”

DEN HAAG – Op de vraag hoe de tacticus en opleider de komende zaalvoetbal competitie in gaat, reageert de Westlandse Hagenees René Havermans heel stellig. Als trainer is hij voor het seizoen 2016-2017 benaderd om te blijven gezien het feit dat de club nog geen andere trainer heeft gevonden.

havermanstjaden

In goed overleg heeft Havermans besloten de Haagse eerstedivisionist als een technisch manager / trainer / coach bij te staan om de komende periode het trainerschap op te vangen en in samenwerking met de club uit te kijken naar een nieuwe trainer die in de toekomst zijn taken over kan nemen.

René Havermans: “Het doel van zvv Den Haag is om weer een eredivisie waardige club te worden maar dan moet er een goede basis zijn. Je moet dan denken aan een jeugd afdeling genoeg kader en vooral een goed plan van aanpak wat reeds vorig seizoen is aangeboden door mij.

Hij vervolgt: “We zijn met deze onderdelen hard bezig ik heb een jeugdopleiding plan geschreven en dit aan het bestuur voorgesteld, dit om een goede basis te leggen voor de toekomst. Je moet proberen je spelers voor het eerste en tweede team uit je eigen jeugd te halen en niet afhankelijk zijn van spelers die je moet vragen, ZVV Den Haag moet een club worden waar spelers graag willen spelen”, zegt hij met een mooie Haagse tongval, “en er trots op zijn om bij de club te spelen”.

Dit alles bereik je volgens de nuchtere Havermans alleen maar als je een topsport uitstraling creëert, en volgens de sympathieke en goedlachse grijsaard is dat best een lange weg waar een hoop werk voor te verrichten is. Voor komend seizoen zijn diverse spelers gestopt bij ZVV Den Haag om uiteenlopende redenen. De spelers die gebleven zijn geloven in de koers die is uitgestippeld.

Als trainer is Havermans ervan overtuigd dat je niks bereikt met alleen maar sterspelers: “Met een team dat voor elkaar wil strijden en de visie van de trainer en de club moet breed gedragen worden door de leden van de club dan kan je iets bereiken!”

De stellige Havermans is ook een trainer met logica: “We hebben nu 25 spelers voor het eerste en tweede team, en wij als technische staf gaan kijken wie er geschikt zijn om in het eerste of tweede team te spelen. Voor mij als technisch manager / trainer zijn er geen uitzonderingen tussen een eerste team speler of een tweede team speler. En bijna Cruyffiaans: “Elke speler is belangrijk en dient het doel van de club. Of je in het eerste of tweede team speelt je moet altijd presteren anders win je niet en het doel van voetballen is winnen!”

René Havermans: “Belangrijk is dat wij als team ons realiseren dat we in een opbouw fase zitten dus het doel is winnen maar wij zijn ons er terdege van bewust dat het niet altijd haalbaar is”.

Havermans die in het recente verleden als KNVB docent heeft samengewerkt met de huidige zaalvoetbal bondscoach Max Tjaden, weet als ervaringsdeskundige en opleider waarover hij spreekt, als het gaat over zaalvoetbal management, tactiek en techniek.

De technische staf van ZVV Den Haag bestaat momenteel uit het volgende trio:
René Havermans, Technisch manager / ad interim trainer/ Hoofd Jeugdopleiding
Jeroen Blommaert, trainer tweede team
Carel Sait, Jeugd sport coördinator / jeugd trainer

Verder is men in gesprek met assistenten die ons in de technische staf willen ondersteunen. Havermans: “Ook deze ondersteunende functies zijn belangrijk voor de organisatie. Het is daarom van groot belang dat wij de juiste personen aantrekken voor die functies. Al met al een stevige uitdaging met als doel een eredivisie waardige zaalvoetbal vereniging te worden in Den Haag.”

Havermans klinkt stellig in zijn bewoordingen en ziet kansen voor de club uit de Residentie. We gaan het zien en het mag niet genoeg worden benadrukt: voor de Haagse club is het een zegen dat een zaalvoetbal expert als René Havermans de (zege)kar wil trekken. Het bestuur heeft er vertrouwen in. Dat het succes oplevert, moet dan nog blijken.