ZVV Den Haag bekert verder

Maandag 14 november stond de tweede bekerwedstrijd voor ZVV Den Haag op het programma. In de Victoria-hal werd tegen Zwarte Pijl 1 de wedstrijd beslist met penalty’s in het voordeel van de bezoekers.

In het begin van de wedstrijd voerde ZVV de overhand. Er waren veel aanvallen voor de ploeg van Den Haag, maar die wist hier weinig kansen uit te creëren. Zwarte Pijl daarentegen maakte de eerste echte kans direct af, zodat de bezoekers tegen een achterstand aan keken. het was goed te zien dat de mannen deze achterstand snel weg wilden werken, met resultaat. Binnen een minuut was de stand weer gelijk door een doelpunt van Michael. Nu was het een kwestie van op zoek gaan naar de voorsprong. Die kwam er ook: vanuit een vrije trap scoorde Halim de 1-2. ZVV leek de voorsprong even vast te kunnen houden, maar de spelers van Zwarte Pijl wisten toch weer door de verdediging te breken. Dit zorgde voor een 2-2 tussenstand bij rust.

In de tweede helft voerde Zwarte Pijl gelijk de druk hoog op, waardoor het een periode lastig was voor Den Haag om balbezit te krijgen en te houden. Een snelle counter werd helaas niet beloond met een doelpunt. Door hoog druk te geven na een doeltrap kon Ceyhun een pass onderscheppen en het doel vinden: 2-3. Beide teams waren vervolgens op jacht naar een doelpunt, maar het was ZVV Den Haag die het eerstvolgende doelpunt kon maken. Vanuit een corner van Zakaria kon opnieuw Ceyhun een doelpunt op zijn naam schrijven.

Met nog 10 minuten te spelen kwamen de Hagenaars in een ondertalsituatie terecht. Zoals we ondertussen bijna gewend zijn, speelden de mannen het ook dit keer goed uit en kon de tegenstander niet profiteren van de man-meer-situatie.

Na lang proberen lukte Zwarte Pijl eindelijk waar ze voor aan het knokken was. Vanuit een corner vonden ze weer aansluiting in de score: 3-4. De thuisploeg bleef in de laatste fase aandringen. Dit zorgde vlak voor tijd voor de gelijkmaker. Door deze gelijkmaker moesten er beslissende penalty’s genomen worden.

Er waren vier penalty’s voor nodig om de winst mee te nemen naar Den Haag. Ceyhun, Yassine en Zakaria schoten de eerste drie penalty’s makkelijk achter de doelman van Zwarte Pijl. Keeper Joost keerde knap het vierde schot van Zwarte Pijl, waarna de druk op de schouders van Mo kwam te liggen. Hij deed wat van hem werd verwacht en schoot ZVV met zijn penalty naar de volgende bekerronde.

Volgende week maandag, 21 november, gaan de mannen weer verder met een wedstrijd in de Topklasse. Om 20.oou wordt de uitwedstrijd tegen MVV ’27 1 gespeeld in de Hofstede, Maasland.