ZVV Den Haag boekt een zwaarbevochten overwinning op Transvalia (7-6)

Na een mooie overwinning vorige week in Leiden stond nu de thuiswedstrijd tegen Transvalia uit Rotterdam op het programma.

ZVV Den Haag begon zwakjes aan de wedstrijd en daar profiteerde Transvalia dankbaar van. Bij een 2-0 achterstand schrok ZVV Den Haag wakker en werd er scherper gespeeld wat resulteerde in een 2-2 stand bij rust.

Na rust begon ZVV Den Haag weer slap en Transvalia liep uit naar een 2-5 voorsprong. Iedereen dacht dat het over was voor ZVV Den Haag, maar ZVV Den Haag toonde veerkracht en begon een indrukwekkende inhaalrace. De spanning was te snijden toen ZVV Den Haag verdiend op 5-5 kwam.

Over en weer waren er kansen. Transvalia nam wederom de leiding (5-6), maar opnieuw toonde ZVV Den Haag karakter en maakte de 6-6.

Iedereen leek tevreden te zijn met een gelijkspel maar de 16 jarige Mo Ouarraki dacht daar anders over. Hij maakte in de laatste minuut de 7- 6 en zorgde dat de 3 punten in Den Haag bleven.

Iedereen in de zaal was trots op de getoonde veerkracht van dit jonge team en een aantal sponsoren waren enthousiast over de spanning die zo’n zaalvoetbalwedstrijd met zich meebrengt.

De technische staf – bestaande uit René Havermans en Steven Poeran – was erg tevreden na afloop. René Havermans: “Het team heeft laten zien over veel veerkracht te bezitten. Wat deze overwinning extra bijzonder maakt is dat in de laatste minuten onze opstelling uit maar liefst drie jeugdspelers en één senior bestond. ZVV Den Haag heeft voor de jeugd gekozen en dat dit dan zo zijn vruchten afwerpt geeft een tevreden gevoel. Complimenten aan het gehele team!”

Volgende wedstrijden:
– Vrijdag 6 oktober speelt ZVV Den Haag 1 een uitwedstrijd tegen Multicult/Opera 1
– Vrijdag 13 oktober speelt ZVV Den Haag 1 thuis in het Zuiderpark tegen TPP 2