ZVV Den Haag geeft visitekaartje af

DEN HAAG – Afgelopen vrijdag hebben de mannen van ZVV Den Haag, onder toeziend oog van voltallig bestuur en sponsoren, Multicult verslagen. Met dubbele cijfers werd de andere Haagse ploeg van de mat gespeeld. Eind september had ZVV het nog lastig tegen Multicult, maar vrijdag liet het zien waarom het ongeslagen bovenaan staat. De uiteindelijke 12-3 eindstand was ook meer dan terecht. 

Bill Orifa Oswaha 

De eerste helft begon afwachtend van de kant van de thuisploeg. Toch kwam de aanvoerder van ranglijst op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Bill Orifa Oswaha. Op aangeven van respectievelijk Jeffrey Brand en John Poeran was de 17-jarige speler koelbloedig in het afronden.

Na de 2-0 was het Multicult dat brutaal terugkwam in de wedstrijd. Mede door de spelers van ZVV trok de tegenstander de stand weer gelijk. 

James Dhanai die na ruim twee maanden zijn rentree maakte wist via een vrije trap zijn team weer op voorsprong te schieten. Mo Ouarraki wist nog voor rust zijn team weer op een marge van twee te brengen na aangeven van Jeffrey Ramkisoen. 

Collectief 

In de rust waren beide trainer/coaches duidelijk over de invulling van de tweede helft. Baltempo omhoog, kansen creëren, scoren en vooral collectiviteit boven individualiteit! 

Voorsprong 

Na rust wist ZVV Den Haag de voorsprong te behouden en de score verder uit te breiden. Multicult werd in de tweede helft compleet kapot gespeeld. Via een gelukje wist het nog wel te scoren, maar verder kwam het ook niet. De spelers van de tegenstander werden bij de strot gegrepen en niet meer losgelaten. Bill Orifa Oswaha, Mo Ouarraki en Jeffrey Ramkisoen brachten de score op 7-2.

Mo Ouarraki

Nadat Multicult gescoord had in de tweede helft was de beurt weer aan Den Haag. Met name Mo Ouarraki die 3 keer scoorde bracht aan alle illusies een eind. Op 3 keer aangeven van James Dhanai bracht de kleine Mo zijn totaal van de avond op 5. Bill Orifa Oswaha scoorde zijn vierde van de avond en een hard schot van John Poeran in de kruising, waar de nodige frustratie inzat, zorgde voor het totaal van 12 doelpunten. 

Aankomende woensdag staat alweer de volgende derby op het programma. Om 22:00 uur zal worden afgetrapt tegen WIK in sporthal Zuidhaghe.