ZVV Den Haag moeizaam langs vijftal ASW

In thuishaven Zuiderpark stond om 21:00 uur de wedstrijd op het programma tussen ZVV Den Haag en ASW. Onder leiding van de goed leidende heer Karremans mochten de gasten de aftrap verrichten voor de elfde wedstrijd van het seizoen. Voor de thuisploeg een wedstrijd met een groter belang als voor de bezoekers. De Hagenezen hadden maar één doel en dat was de 1ste periode binnen halen.

ASW was door omstandigheden met 5 man afgereisd naar Den Haag. De laatste tegenstander die dat probeerde ging met dubbele cijfers terug richting huis. Helaas bleek vrijdagavond de druk bij de spelers te hoog. In de eerste helft werden er heel veel kansen gecreëerd, maar te weinig doelpunten gescoord. Van de drie doelpunten die vielen in de eerste 25 minuten waren er twee van ZVV en 1 van ASW. Mo en Bill waren de doelpuntenmakers.

Na de rust was bij ASW de tank leeg, de speler in het doel mocht plaats nemen in het veld en de vermoeide speler in het veld ging op doel staan. Zo konden de spelers van ASW alsnog de rust pakken. Het spel van ZVV dat afgelopen weken is gespeeld was helemaal niet terug te zien. ASW kon niet op de pijnbank gelegd worden en de wedstrijd verliep moeizaam. Toch kwam de Haagse formatie op een 5-1 voorsprong, door doelpunten van Mahir, Brahim en Luthmarnick. ASW had het laatste woord en bepaalde de eindstand op 5-2.

Met 24 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van +30 staat ZVV Den Haag momenteel op de 1ste plaats. Voor het winnen van de 1ste periode is de ploeg uit Den Haag afhankelijk van een tweetal inhaalwedstrijden. FC Salaam 2 – Multicult staat gepland op 10 januari en HMC – Transvalia moet nog worden gepland door de KNVB.

De volgende wedstrijd is op woensdag 17 januari 2018 uit tegen de nummer 2 Transvalia. De eerstvolgende wedstrijd thuis is op vrijdag 26 januari 2018 tegen de nummer 3 Multicult.