ZVV Den Haag sluit 2017 af als winterkampioen

Al worden de prijzen aan het eind van het seizoen verdeeld, toch mag ZVV Den Haag zich winterkampioen noemen. De mannen uit Den Haag hebben boven verwachting een knappe prestatie geleverd. De hoogst haalbare positie in de poule wordt nu ingenomen door de Haagse formatie.

Bij aanvang van het seizoen gingen trainers Havermans en Poeran met een groep van 25 spelers aan de slag. Al snel bleek dat de groep minder groot was door blessures en afmeldingen dan verwacht. Toch bleven de trainers vol goede moed en begonnen met bouwen aan een stabiele selectie. Het doel was duidelijk; bouwen aan een hecht en sterk team voor de toekomst. Helaas bleek de spoeling alsnog te dun, want het gat tussen de 1ste en 2de selectie bleek al snel te groot. Spelers die in het begin geselecteerd werden voor het 2de selectieteam haakten af of bleven weg. Waar we in het 1ste selectieteam konden bouwen met een redelijke basis, was dat bij het 2de selectieteam lastiger.

Op dit moment staat het 2de selectieteam, spelend als heren 3, op een knappe 3de plaats in de 1ste klasse. Gezien de stand van heren 1 en 2 en terugkijkend op een hectisch half jaar, kunnen we concluderen dat promotie nog niet is uitgesloten. Wel zal er kritisch moeten worden gekeken binnen de selectie naar de zwakke schakels. Vervanging zal zeker nodig zijn om dit doel te bewerkstelligen. Voor ZVV 3 start de competitie met een thuiswedstrijd op 12 januari 2018 tegen Honselersdijk.

De spelers die uitkomen voor het 1ste selectieteam zitten in een wat rustiger vaarwater. De basis is kwalitatief wat meer gevormd en de lijnen zijn wat beter uitgezet. Hierdoor zijn de resultaten van heren 1 net iets gunstiger en bezet het momenteel de 1ste positie. Na de winterstop spelen de mannen van ZVV tegen de nummer 2 en 3. Wedstrijden die belangrijk zijn om de plek bovenin vast te houden. Op 17 januari 2018 speelt ZVV 1 een uitwedstrijd tegen Transvalia.

Aankomende periode zal de selectie van ZVV Den Haag een speciaal aangepast winterprogramma afwerken. Hou de website in de gaten voor meer info.