ZVV Den Haag speelster Félicienne Minnaar en Favela United

AFRIKA | CONSULTANT FÉLICIENNE MINNAAR MET FAVELA UNITED IN MOZAMBIQUE

Félicienne Minnaar

Onze collega Félicienne Minnaar was vorig jaar in Mozambique om te assisteren bij Favela United. Dit is de stichting van Oud-Heerenveen voetballer Patrick Hoep. Vorige week verscheen er in de Heerenveense Courant een artikel over de werkzaamheden van deze stichting. Félicienne kijkt met plezier terug naar haar ervaringen in Afrika.  (Bron: www.solidonline.com)

Kun je vertellen wat je precies gedaan hebt in Mozambique?

Ik ben drie weken werkzaam geweest bij een voetbal academy in Maputo, om daar training te geven. Favela United Mozambique is een sociaal voetbalproject, waar in de townships van Maputo voetbaltrainingen en andere evenementen (o.a. toernooien) worden georganiseerd. Naast het voetbal, krijgen de spelers ook lessen in life skills, en worden de vorderingen op voetbalgebied en schoolresultaten, bijgehouden en besproken met de ouders/familie.

Hoe kwam je op het idee?

Ik werkte op dat moment in een restaurant en één van mijn gasten vertelde dat hij werkzaam was in Mozambique voor UN Habitat. Ik vertelde hem dat ik recent was afgestudeerd, een master International Development Studies, en geïnteresseerd was in sport for development projecten. Hij kende Patrick Hoep (founder Favela United) en heeft me met hem in contact gebracht. Toen ik besloot om mee te doen aan cycle for plan (fietstocht in Zambia – waarvoor we geld hebben opgehaald voor lokale projecten die kind huwelijken tegengaan), heb ik meteen geregeld dat ik na Zambia door zou reizen naar Mozambique.

Lees hier meer.

 (Bron: www.vrouwenvoetbalnieuws.nl)

Tags:,