ZVV Den Haag verliest punten tegen RS 1

Vrijdag 4 november was het tijd voor de thuiswedstrijd tegen RS 1. Tegen de Rotterdamse Studenten werd met 4-4 gelijk gespeeld in sporthal Hoge Veld.

RS zette vanaf het begin van de wedstrijd direct hoog druk. ZVV kreeg al snel twee grote kansen, die werden gekeerd door de paal en de keeper van RS. Door een snelle uitgooi van laatstgenoemde kon RS snel counteren en het eerste doelpunt van de wedstrdsc_0005-kleinerijd maken: 0-1. Nog geen minuut laten waren het opnieuw de studenten die scoorden: 0-2. Vervolgens leek de wedstrijd alle kanten op te kunnen gaan. Beide teams waren op jacht naar een doelpunt. Een scoringskans voor RS werd op de lijn gekeerd door goed verdedigend werk van Ricky. Aan de andere kant kwam Ceyhun 1-op-1 met de keeper van RS te staan, maar ook hier belandde de bal niet achter de doellijn. Het waren opnieuw de Rotterdamse Studenten die tot scoren kwamen. Door een pass te onderscheppen konden ze snel counteren en hun derde doelpunt van de avond maken. De mannen van ZVV Den Haag moesten nu echt op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze kregen ze nog in de eerste helft. Na een overtreding op Ceyhun kwam de thuisploeg met een man meer te staan. ZVV wist het maximale uit de situatie te halen. Soeredj scoorde op aangeven van Halim de 1-3. Met deze stand werd tevens de eerste helft afgefloten.

De doelstelling voor de tweede helft was duidelijk: willen winnen. Kort na rust kwam de ploeg uit Den Haag opnieuw in een overtalsituatie terecht. Opnieuw werd hier optimaal van geprofiteerd. Door een fout van de keeper kon Ricky de bal in de korte hoek schieten: 2-3. Beide teams hielden elkaar gedurende lange tijd in evenwicht. Vanuit een intrap en door miscommunicatie tussen de spelers van ZVV kon RS 1 toch de stand weer vergroten: 2-4. Kort hierna kwamen de spelers uit Den Haag met een man minder te staan. Door goed verdedigend werk zorgden zij ervoor dat de tegenstander de score niet kon vergroten. De spelers van RS 1 zakten meer in, zodat Den Haag meer balbezit kon houden. Van afstand kon Ceyhun hierdoor het net vinden: 3-4. Met een beetje geluk lukten het de spelers van Den Haag om de score gelijk te trekken. Op aangeven van Soeredj maakte Yassine de 4-4. Ondanks de spannende slotfase kwamen beide teams niet meer tot scoren en gingen zowel RS 1 als ZVV Den Haag met 1 punt naar huis.

ZVV Den Haag kreeg deze wedstrijd, met name in de eerste helft, zeker 5 grote kansen, maar wist ze niet af te maken. Een gegeven dat de coaches mee kunnen nemen naar de volgende training. De volgende wedstrijd wordt vrijdag 11 november gespeeld. In de Sosefhal wordt om 20.30u afgetrapt tegen Honselersdijk 1.