ZVV Den Haag Vr1 – Futsal Apeldoorn Vr1 2-3

(foto’s: Christian Brafine Photography)

Futsal Apeldoorn bezet 4e plek na moeizame overwinning
(verslag Futsal Apeldoorn)

DEN HAAG – Op vrijdag 19 oktober reist de delegatie uit Apeldoorn af naar de lantaarn drager uit de competitie. Vervoer en de pasta maaltijd staan weer klaar voor de spelers en na een lange reis komt de ploeg om 20 uur aan. Dus snel omkleden, snel bespreken en de resterende minuutjes proberen om meteen een felle en scherpe warming-up te doen.

De wedstrijd begint, FSA trapt af en 20 seconden later mogen de bezoeker dat nogmaals doen.
Na slordig balverlies werd er door de Haagse formatie snel diepte gezocht, terwijl FSA niet schakelt en blijft staan. De bal wordt over links mee genomen en op het goede moment breed gespeeld naar de 2e paal. De bal lijkt voorlangs te gaan, maar de aanvoerster haalt alles uit de kast en tikt de bal binnen met een sliding, 1-0.

FSA heeft moeite in de wedstrijd te komen. Het heeft wel veel balbezit, maar wordt in de openingsfase niet gevaarlijk, pas na 9 minuten komt het eerste schot. kansen creëren doet Den Haag wel. Bij balwinst zoeken de vrouwen snel diepte, terwijl er bij FSA nog altijd geen kracht is om snel om te schakelen. Het levert een aantal mogelijkheden op, waar de bal een aantal keer gevaarlijk bij de 2e paal komt. Apeldoorn mag van geluk spreken dat de Haagse combinaties ook nog niet echt goed worden uitgevoerd of dat de bal op de 2e paal net niet goed is.

Na een minuut of 12 doen de bezoekers wat terug. Na een kleine omzetting bij de ploeg van Muammer Ertan schakelen de vrouwen bij balbezit om naar een 1-2-2 formatie. De bal wordt snel in de diepte gespeeld aan de linkerkant van het veld. Een vlotte voortzetting naar de 2e paal blijkt effectief als Eefje van den Nieuwhof de gelijkmaker op het scorebord zet, 1-1.

nog geen 2 minuten later vanuit weer een ander systeem opnieuw een aanval die goed loopt. Na een goede steekbal komt Eefje van den Nieuwenhof helemaal vrij voor het doel aan de rechterkant van het veld. Beheerst schuift ze de bal onder de keeper door, en maakt haar 2e van de avond, 1-2.

Even lijkt FSA zich te herpakken. Toch ontbreekt het de ploeg nog aan focus en scherpte bij de omschakeling. Den Haag komt er een aantal keer gevaarlijk uit met een bal voorlang, een gekraakt schot en een redding van de sluitpost tussen twee geel-groene aanvalsters.

Aan de andere kant creëert FSA ook wat kleine kansen. Tot 2 keer toe komt de bal goed bij de 2e paal, alleen zijn de Apeldoornse aanvalster niet alert genoeg om de bal binnen te schuiven.

Het balbezit blijft voor de Apeldoornse vrouwen toch laat FSA de thuisploeg langszij komen na wederom een slecht omschakel-moment en een goede uitbraak van Den Haag. De bal wordt vanaf rechts goed in de uiterste hoek gemikt, raak, 2-2. Tevens de rust stand.

In de tweede helft opnieuw een moeizame start voor FSA. De ploeg wil met fases meer druk zetten. Maar coaching en weten van elkaar wat we doen is een belangrijkste vereiste en daar is het soms nog zoeken naar balans. De Apeldoornse ploeg komt dan ook goed weg wanneer er druk wordt gezet bij een diepe bal, waarbij de rechter flank van den haag al diepgang had gezocht. Alleen op de cirkel en helemaal vrij werd de speelster gezocht. De pass was net niet zuiver genoeg en de bezoekers komen met de schrik vrij. Hierna herpakt FSA zich eindelijk echt goed en er ontstaat een wedstrijd met een aantal goede kansen voor de Apeldoornse formatie, maar de bal wordt een aantal maal gemist bij de 2e paal, de keeper kan redding brengen of de verdedigers weten op tijd in te grijpen.

Zo halverwege de 2e helft weet FSA toch
opnieuw afstand te nemen en opnieuw is het Eefje van den Nieuwenhof die de bal tegen de touwen schiet, 2-3 en haar 3e goal van de avond laat noteren.

Ook een grote kans op 2-4 ontstond niet veel later na een goede corner bal, de inkomende speler van FSA kwam goed tussen de linies maar struikelde half en kon de bal niet het juiste zetje geven.

De Haagse formatie komt er zo nu en dan nog uit, de omschakeling van FSA is nu veel beter in orde en de doelpogingen van Den Haag missen zo richting en worden niet gevaarlijk tot dat ene moment in de wedstrijd , waar de gevaarlijkste kans van de avond komt op naam van Den haag. De bal komt voor de voeten van een van de laatste spelers, die ziet dat de gehele formatie van FSA alleen oog heeft voor de bal, terwijl aan de rechterkant van het veld de diepste speler helemaal vrij gelaten de 2e paal zoekt. Een verrassend snoeiharde pegel suist richting linker kruising, wanneer de keeper een diepte bal verwachte naar de 2e paal, ze was dan ook al een stap richting 2e paal gepositioneerd, moest ineens in tegengestelde richting actie ondernemen. Ze zette af en zweefde volledig gestrekt naar de kruising waar de bal haastig op af vloog. 3 vingertoppen raakte de bal net voldoende om een 3e Haagse treffer te voorkomen.

De tijd tikte weg, zonder nog echt veel gevaar aan beide kanten en met nog 2 minuten op de klok probeert FSA de bal vast te houden. Het is niet mooi, maar wel effectief. In de hoek wordt de bal goed vast gehouden en er tikt genoeg tijd weg om de overwinning over de streep te trekken.

Een stroeve wedstrijd waarin de scherpte ontbrak, er was te veel afwisseling was tussen goede en minder goede momenten. Er werden weinig echte grote kansen gecreëerd door twee ploeterende ploegen, waarbij het vanavond alles behalve soepel verliep. Op basis van de 2e helft wist FSA de winst over de streep te trekken.

wedstrijdstatistieken:

1 min  1-0 Priscilla de Vos
12 min  1-1 Eefje v.d. Nieuwenhof
14 min  1-2 Eefje v.d. Nieuwenhof
15 min  2-2 Den haag
32 min  2-3 Eefje v.d. Nieuwenhof

Bron Foto’s: zvv Den Haag vrouwen (fb)