ZVV Den Haag Vr1 verliest van regerend landskampioen TPP.

 

Goallll!! Samantha Chin-A-Sang SCOORT !

ROTTERDAM – Zonder teamcaptain Priscilla de Vos, Rochella Bekker, Stef Valk, Felicienne Minnaar en de geschorste Esther Scheenaard zou het volgens insiders een lastige wedstrijd worden voor de Haagse promovendus. En dat werd het ook. Beide Haagse coaches Robert Verheij en Tulin Kilic moesten door de vele afwezigen proberen het juiste wedstrijdteam op de been brengen en een tactiek uitstippelen om de regerend landskampioen adequaat te kunnen bestrijden. Helaas.

  

 

 

 

 

 

Voortvarend
Vanuit ZVV Den Haag Vr2 werd bovendien een beroep gedaan op het 16-jarige Sloveense talent Ines Ermenc. De afwezigheid van de genoemde sterkhouders was vooral te merken op de cruciale momenten van verslapping aan de kant van ZVV Den Haag. De eerste minuten van de eerste helft begon ZVV Den Haag zeer voortvarend. Het zag er allemaal veelbelovend uit. En kansen kwamen er, ook voor de eredivisiedebutant. Sterker, de Haagse bezoekers scoorden hun eerste eredivisiegoal van het seizoen! 


Verrassend
Na de vroege en verrassende 0-1 gescoord door de flitsende futsal fenomeen
Samantha Chin A Sang na een perfecte pass van goed opkomende Romy Scherpenzeel, ontwaakte de regerend landskampioen uit de slaapstand en boog de opgelopen achterstand om in een even zo snelle 2-1 en 3-1 voorsprong. Tot aan die tussenstand kon ZVV Den Haag nog aardig meekomen en de prachtige en afgemeten dieptepasses van Ramona van der Harst (zie foto’s) op haar voorwaartsen ten spijt, was het daarna uitsluitend TPP dat de wedstrijd dicteerde en vrij gemakkelijk uitliep naar een 6-1 eindstand.

Oververmoeid
Het oververmoeide ZVV Den Haag moest in het ongelijke duel overduidelijk haar meerdere erkennen in de top futsalploeg van TPP trainster-coach Sharon van Zadelhoff-Bakker. De coaches van ZVV Den Haag kunnen aan de bak. 
Vrijdag 5 oktober wacht in het Haagse Zuiderpark een roemruchte tegenstander van kaliber: Team Alkmaar/Sporstars. Hopelijk kan ZVV Den Haag weer beschikken over haar sterkste wedstrijdselectie.


Foto’s: Christian Brafine

(Karakteristieken)
 TPP Vr1 – ZVV Den Haag Vr1 Einduitslag: 6-1

0-1 Samantha Chin A Sang  (assist Romy Scherpenzeel)

Line-up ZVV Den Haag: Roxanne Monkou en Lisa Franken (keepsters), Romy Scherpenzeel (c), Ramona van der Harst, Yasemin Yegen, Cella Cabrera Cabrera, Lisanne Vermeulen, Samantha Chin-A-Sang, Ines Ermenc (Vr2).

Staf: Tulin Kilic (tc), Robert Verheij (tc), Ulis van Maanen ™

Niet gespeeld: Rochella Becker (geblesseerd)

Afwezig: Priscilla de Vos, Stef Valk, Félicienne Minnaar, Esther Scheenaard