ZVV Den Haag Vrouwen 1 wint met monsterscore (0-14) van BVV Barendrecht

ROTTERDAM – In de knusse breedtesporthal van het Topsportcentrum manifesteerde ZVV Den Haag zich voor het eerst op competitieniveau.

Met een totaal vernieuwde samenstelling won de Haagse ploeg met maar liefst 0-14 van het gedesorganiseerde team uit Barendrecht. In de beginfase van de eerste competitiewedstrijd startte ZVV Den Haag als een diesel. Inderdaad, zoals onze ‘ingehuurde’ topfotograaf Johan Meijboom, reeds memoreerde, het was even aftasten en zoeken naar de juiste manier om elkaar te vinden en de tegenstander te overrompelen. Nadat de prima goalie van het dappere Barendrecht enkele gave reddingen verrichte, ging de groengele voetbalmachine lopen. En hoe! Onder aanvoering van zaalvoetbalgrootheid Priscilla de Vos en de ‘queen of interceptions’ Félicienne Minnaar werd een uptempo ingelast in het toen al formidabele spel van onze ZVV heldinnen. Het swingende zaalvoetbal van de Haagse speelsters kreeg absoluut braziliaanse vormen en latin futsal moves.

De Barendrechtse ploeg werd van het kastje naar de muur gespeeld en haar sluitpost moest veel, heel veel Haagse doelpunten toestaan. Ramona van der Harst de enige die een ZVV Den Haag verleden heeft, scoorde maar liefst zes (!) doelpunten. Allemaal schitterende goals, net zoals Félicienne Minnaar die zomaar drie keer scoorde. Priscilla de Vos, Samantha ‘Sem Kiko’ Chin-A-sang en Marcella ‘Cella’ Cabrera Cabrera pikten op fenomenale wijze ook hun doelpuntje mee.

Last but not at least streetsoccer lady Rochella Becker kon niet achter blijven en prikte er twee in! Het razendenthousiaste publiek werd bij vlagen getrakteerd op zaalvoetbal van een ‘zeer aanvaardbaar’ niveau. Vloeiende combinaties werden afgerond met absoluut schitterende doelpunten, futsal moves gingen vooraf aan killing goals en ook defensief haalde de Haagse sensatie een dikke voldoende. Niet onbelangrijk was dat onze betrouwbare keepsters het Haagse doel schoon hielden. In de eerste helft toonde Roxanna Alicia Monkou haar goalie skills en ook Lisa Franken hield in de tweede part de spaarzame schoten van Barendrecht prima tegen! Yasmin Yegen speelde een meer dan prima partij en was ook betrokken bij de schitterende performance van ZVV Den Haag.

Saillant detail: Romy Scherpenzeel, Esther Scheenaard, Stef Valk waren om uiteenlopende redenen niet beschikbaar,
In de hoofdklasse is men niet verwend met dit soort topzaalvoetbal. OK, als scribent is het soms lastig om schitterende acties juist te betitelen.Maar, u wordt allen uitgenodigd om het sensationele ZVV Den Haag Vrouwen 1 een keer te zien spelen. De ZVV Den Haag speelsters zelf waren na afloop blij met hun overwinning maar bleven er nuchter onder. De tweede competitiewedstrijd volgt op 22 september in de topsporthal van de Sportcampus in het Haagse Zuiderpark. Om 8 uur ’s avonds wordt er afgetrapt. Tegenstander zal dan het Leidse Lugdunum Vrouwen 1 zijn.

Kom gerust langs, dan zult u zien dat onze mooie stad achter de duinen een vrouwen zaalvoetbalteam rijk is waar je als Haagse zaalvoetballiefhebber supertrots op kunt zijn.
Geniet van de veelzeggende actiefoto’s.

(Super bedankt toppâh Johan Meijboom!)