ZVV Den Haag Vrouwen wint Futsal Cup 2018 en schrijft historie!

ALKMAAR – Tussen al dat eredivisievrouwen zaalvoetbalgeweld imponeert de formatie van trainer/coach en tacticus Tulin Kilic boven verwachting. Zonder drie belangrijke schakels Ramona van der Harst, Romy Scherpenzeel en Sem Kiko maakte de Haagse hoofdklasser een zeer positieve indruk in het volgepakte Sportcomplex Hoornse Vaart.

Eredivisionist Reiger Boys regisseerde in twee dagen tijd een schitterend toernooi voor meiden en vrouwen. Zaalvoetbal voor vrouwen lijkt in de provincie Noord-Holland een serieus product voor bedrijven. Ook Univé bondt zich als sponsor aan de prestigieuze Futsal Cup. De positieve flow waar het meiden- en vrouwenvoetbal in Nederland inzit, is ook in de Kop van Noord-Holland duidelijk merkbaar.

De manier waarop ZVV Den Haag zich vanaf teamoprichting tot aan de winterstop zich manifesteerde in en buiten de competitie, was ook de Futsal Cup organisatie niet ontgaan. Ook het feit om zich te willen en durven meten aan het niveau van de eredivisie, vormde voor Bob Kool en c.s. voldoende grond om de Haagse ‘sleeping giant’ op te willen nemen in het sterke deelnemersveld!

Zo gezegd, zo gedaan. Sterker nog, onder aanvoering van teamcaptain Priscilla de Vos en ‘infield coach’ Félicienne Minnaar en ‘supertrainah’ Tulin Tulic en haar sidekick Ulis Van Maanen weet ZVV Den Haag heel veel indruk te maken. De Haagse ploeg wist op basis van een ongeslagen status, (bij vlagen) topzaalvoetbal en heel veel veerkracht zich te kwalificeren voor de finale.

Met een ruit-concept en snelle wissels hanteerde Kilic haar toernooistrategie. Met een hoge mate van explosiviteit kon elke speelster bewijzen of zij het hoge tempo aan kon. Het hoge spelniveau was voor de meeste speelsters even wennen.

Vooral in de eerste helft van de eerste wedstrijd tegen het beloftenteam CTO Amsterdam had ZVV Den Haag moeite om zich op een hoger voetbalniveau staande te houden. Na een kansloze 3-0 achterstand toonde zij een enorme veerkracht. ZVV Den Haag wist, in de fase dat het echt moest, op eigen kracht het sterke KNVB talententeam met o.a. toptalent Danique Ypema en de Haagse Emma van der Vorst (geblesseerd) bijna op de knieën te brengen. Door de factor tijd bleef het bij slechts bij een 3-3 gelijkspel.

Os Lusitanos uit Amsterdam met o.a. ex-AZ speelster Latoya Mitchell maakte in de groepsfase kennis met de kracht van ZVV Den Haag Vrouwen. Met maar liefst 4-0 pakte de Haagse hoofdklasser de Amsterdamse eredivisionist in.

Voor deze wedstrijd had ZVV Den Haag Vrouwen een lastige klus te verwerken. Reiger Boys moest worden bestreden. En dat ging niet zonder slag of stoot. Met een enorme vechtlust en een efficiënte afwerking wist het team van Tulin Kilic haar ongeslagen status te behouden.

Zinderende finale
In een zinderende finale tussen CTO Amsterdam en ZVV Den Haag wist het KNVB talententeam met geluk en kunst en vliegwerk alsnog langszij te komen. PENALTIES moesten uitwijzen wie de uiteindelijk de finale zou winnen. De spanning steeg ten top en was bij beide finalisten niet te snijden. Stef Valk, Priscilla de Vos, Esther Scheenaard en Felicienne Minnaar moesten de Haagse ‘pingels’ nemen!

Toernooiwinnaar
En hoe! Het Haagse viertal nam haar opgelegde verantwoordelijkheid. Alle pingels gingen er strak en hard in. Toen keepster Roxanna Alicia Monkou ook haar positieve aandeel gaf door een penalty van CTO Amsterdam te stoppen, was het feest. Een Haags feest. ZVV Den Haag toernooiwinnaar Futsal Cup 2018.

Teamprestatie
Een geweldige performance dus van onze ZVV Den Haag Vrouwen. Een teamprestatie van de hoogste orde. Goalgetter Rochella Becker en vooral de uitblinkende Priscilla de Vos werden de Haagse topscorers. Routinier Yasemin Yegen pikte een schitterend doelpunt mee! Lisa Franken keepte een voortreffelijk toernooi. Ook haar co-goalie Roxanne Alicia Monkou bleef rustig en eiste een hoofdrol op in de spannende penalty series!

Bondscoaches
Onder het toeziend oog van Oranje zaalvoetbalvrouwen bondscoaches Marius Privee en Nina George Koek en Pernis team manager Tom Westerink, profileerde ZVV Den Haag Vrouwen zich op uitstekende wijze. Met een enorme vechtlust, veerkracht en aantrekkelijk zaalvoetbal wist het team van trainer/coach Tulin Kilic een meer dan goede indruk achter te laten bij pers en publiek. Ook zaalvoetbal minded Noord-Holland kent nu de kracht van dit prachtige team en de power en imago van de club ZVV Den Haag.

Saillant detail:
Overigens won ZVV Den Haag al in de oefenperiode van het lopende seizoen met maar liefst 6-1 van Team Sports Alkmaar dat ook uitkomt in de eredivisie.

Line-up ZVV Den Haag:
Lisa Franken, Roxanne Alicia Monkou, Esther Scheenaard, Yasemin Yegen, Cella Cabrera Cabrera, Felicienne Minnaar, Priscilla de Vos, Stef Valk

Trainer-Coach:
Tulin Kilic (TC)

Sidekick TC:
Ulis van Maanen

Afwezig: Romy Scherpenzeel, Ramona van der Harst, Sem Kiko.