ZVV Den Haag Vrouwen wint eerste bekerduel met dubbele cijfers 1-13 (0-6)

ZOETERMEER – In een niet-volgepakt sporthal De Veur pakte ZVV Den Haag de volle buit ten koste van een dapper strijdend Mazzelstars III. De Zoetermeerse ploeg met oud-toppers van weleer kon wel de eer redden en scoorde warempel tegen op een moment van onachtzaamheid in de Haagse defensie. De neutrale toeschouwer genoot zonder twijfel van prima keeperswerk, vloeiende combinaties, individuele acties, dieptepasses, geniale steekpasses en no look passes van de ambitieuze ploeg uit de Hofstad. Trainer/coach Tulin Kilic was na afloop dan ook tevreden over het behaalde resultaat.

Een uitslag met dubbele cijfers behoorde voorafgaand aan het eerste bekerduel tot de mogelijkheden. Uiteraard werd de tegenstander niet onderschat. Mazzelstars III streed naar vermogen maar de kracht en kwaliteit van ZVV Den Haag Vrouwen waren de Zoetermeersen teveel. In totaal werd 14 keer gescoord, waarvan één door het sportieve Mazzelstars III.

Doelpuntenmakers:
Rochella Becker, 3 doelpunten
Samantha Chin A-sang, 3 doelpunten
Marcella Cabrera Cabrera, 3 doelpunten
Priscilla de Vos, 2 doelpunten
Yasemin Yegen, 1 doelpunt
Félicienne Minnaar, 1 doelpunt.

Line-up ZVV Den Haag:
Roxanna Alicia Monkou (gk), Lisa Franken (gk), Félicienne Minnaar, Priscilla de Vos (c), Cella Cabrera, Sem, Yazmin Yegen, Rochella.

Niet inzetbaar:
Stef Valk (blessure), Ramona van der Harst, Romy Scherpenzeel en Esther Scheenaard. (verplichtingen elders)

Volgende week maandag wacht het 2e bekerduel. Uit bij Barendrecht! Plaats van handeling: is het Topsportcentrum in Rotterdam. De wedstrijd begint om 20:00 uur.
(locatie is nabij De Kuip)