ZVV Den Haag Vrouwen wint hoofdklasse topper!

Futsalfenomeen Priscilla de Vos scoort 3 goals!

(cool pics: Johan Meijboom)

DEN HAAG – Even leek het erop, dat ZVV Den Haag Vrouwen na een vroege 3-0 voorsprong, een gemakkelijke avond zou krijgen tegen koploper Barendrecht. Want binnen 5 minuten kwam de Haagse titelfavoriet al op voorsprong toen teamcaptain Priscilla de Vos na schitterend aangeven van aangever Ramona van der Harst, kon aantekenen voor de 1-0 In de rijkelijk gevulde eerste ring van de Topsporthal was de spanning niet te snijden. Wat zou de “The Clash of the Season” opleveren voor de beide futsdal rivalen?

Aanvalsgolven
De thuisploeg voerde haar aanvalsgolven op en na ruim 20 minuten spelen stond de teller al op een comfortabele 3-0 voorsprong. De 2-0 (Rochella Becker) en de 3-0 (Cella Cabrera Cabrera) kwamen tot stand door uitstekend voorbereidend werk van de uitblinkende ZVV Den Haag routinier Yasemin Yegen. Daarna waren de Haagse kansen voor het doel van de uitstekende Barendrechtse keepster bijna niet te tellen. Even zovele keren werden die niet benut.

Rochella Becker (links)

IJzersterk
De sterk spelende bezoekers kregen de ruimschoots de kans om zich te herpakken en onder aanvoering van hun excellente aanvoerster Esther de Bruijn binnen een tijdsbestek van amper 10 minuten terugkomen van een 3-0 achterstand naar een 3-3 gelijke stand! Barendrecht Vrouwen leek zelfs de bovenliggende partij en combineerde er lustig op los, ook over de rechtervleugel opereerden zij ijzersterk.

Blindelings
ZVV Den Haag werd getriggerd door het opportunistische spel van de bezoekers en deed in de mindere fase gelukkig een schepje bovenop wat resulteerde in de Haagse voorsprong. De solide spelende Félicienne Minnaar (ex-FC Twente Vrouwen) bracht de bal op maat naar de trefzekere Priscilla de Vos (ex-Telstar Vrouwen) die altijd raad weet met opgelegde kansen en scoorde de 4-3. Beide kunnen elkaar elke wedstrijd bijna blindelings vinden. Allebei speelden zij op het veld ook op zeer hoog nivo.

Ramona van der Harst

Thriller
De topper in de hoofdklasse ontbrandde in een hevige strijd met zelfs ook harde overtredingen en wat ‘gezeik’ tegen de referee. Niets was minder waar, maar ook Barendrecht veerde op na de minimale achterstand en scoorde uit één van haar gevaarlijke vleugelcounters de gelijkmaker, 4-4. Wat werd het spannend daar in de Topsporthal Arena. Ook de meegekomen supporters van Barendrecht dichtten hun favo futsalteam een verrassende uitzege toe. Het Haagse publiek hield haar hart vast. Zou deze thriller toch nog puntenverlies opleveren?

“Sem Kiko”

Geluk
Maar dan komt vaak het geluk van de titelfavoriet om de hoek kijken. Barendrecht Vrouwen leek ervan overtuigd te zijn dat ZVV Den Haag Vrouwen in deze vorm te pakken is. De Haagse topploeg herpakte zich fenomenaal. Félicienne Minnaar schoof de bal slim door naar de altijd naar een goal hunkerende Priscilla de Vos. En wéér was het raak: 5-4.
Daarna probeerden de bezoekers nog alles uit de kast te halen om langszij te komen. Maar gelukkig floot scheidsrechter Binda voor het eindsignaal.

Een moeizame maar noodzakelijke thuiszege was het resultaat. De afwezige trainster/coach Tulin Kilic kan trots zijn op de prestatie van haar ploeg. Ondanks het bij vlagen mindere spel van ZVV Den Haag is de winst binnen. En dat is typerend voor een kampioenskandidaat. Ook mindere wedstrijden winnend over de streep trekken. En dan kan je alleen maar diep respect hebben voor dit topteam dat als enige team aanspraak heeft op de begeerde titel in deze hoofdklasse.

Wedstrijdkarakteristieken:
ZVV Den Haag Vrouwen – Barendrecht Vrouwen 5-4
Scheidsrechter: Binda
Scoreteller: Wim van Geen & Ed Vuijk
Toeschouwers: 100

Scoreverloop: (Frans Bosman)
3e min assist Ramona van der Harst goal Priscilla de Vos 1 – 0
12e min assist Yasemin Yegen goal Rochella Becker 2 – 0
21e min assist Yasmine Yegen goal Cella Cabrera Cabrera 3 – 0
27e min Barendrecht 3 – 1
32e min Barendrecht 3 – 2
36e min Barendrecht 3 – 3
37e min assist Félicienne Minnaar goal Priscilla de Vos 4 – 3
40e min Barendrecht 4 – 4
41e min assist Stef Valk goal Priscilla de Vos 5 – 4

Line-up: Lisa Franken (1e helft), Roxanna Alicia Monkou
(2e helft), Ramona van der Harst, Romy Scherpenzeel, Félicienne Minnaar, Yasemin Yegen, Stef Valk, Priscilla de Vos, Cella Cabrera Cabrera, Sem Kiko, Rochella Becker

Staf: Virginia Smit-Multem (fysio), Daan Schnur (sidekick), Ulis Van Maanen(soc media/website)

Niet beschikbaar:
Esther Scheenaard
Tulin Kilic (staf, trainster/coach)

VOLGENDE WEEK VRIJDAG 9 MAART 2018 :
ZVV DEN HAAG Vrouwen – Victoria’04