zvv Den Haag wint bij Tutor

Vrijdag 26 augustus was het tijd voor oefenwedstrijd nummer twee. Dit keer was het Delftse FC Tutor de tegenstander. ZVV begon voortvarend aan de eerste van drie ‘helften’ en creëerde veel kansen. Toch was het Tutor dat door een afstandsschot de 1-0 op het scorebord zette. ZVV had overduidelijk meer balbezit, maar kon de kansen net niet afmaken. Dit heeft ook te maken met het nieuwe spelers die voor het eerst samenspeelden. De afgesproken organisatie kwam er hierdoor niet te vaak uit. In de eerste 10 minuten werd dit wel goed uitgevoerd waardoor eerder benoemde kansen ontstonden.

In de tweede ‘helft’ leek FC Tutor bij vlagen meer balbezit te krijgen, maar ZVV hield de overhand. Beide teams kwamen deze helft niet tot scoren. De stand na twee helften was nog steeds 1-0 in het voordeel van de Delftenaren. De derde helft ging ZVV hoger druk zetten. Hierdoor kreeg het meer kansen en kon Mokadmi de 1-1 binnen tikken. FC Tutor kreeg nog een grote kans op de 2-1 door een 1 op 1 situatie met keeper Joost. Door goed uit te komen, wist hij een achterstand te voorkomen.

ZVV creëerde veel kansen, maar de verdediging van Tutor wist steeds net een voetje of een hand ertussen te krijgen. Door een counter goed uit te spelen zorgde Amine voor de voorsprong: 1-2. De spelers van ZVV namen hier nog geen genoegen mee. Na een goal van Soeredj kwam de eindstand op het bord: 1-3.

Volgens de coach is er nog een hoop werk aan de winkel om de spelers op het niveau te krijgen waar ze op moeten acteren, en dat is een uitdaging waar al de spelers hard voor moeten werken. Al met al wel een overwinning maar niet met een gouden randje.