ZVV Den Haag wint derby tegen HMC

Maandag 6 november 2017

Na de overtuigende winst op de koploper stond de derby tegen stadsgenoot HMC op het programma. De wedstrijd begon 10 minuten later omdat HMC nog niet compleet was.

ZVV Den Haag ging voortvarend van start en liet gelijk hun intentie zien: winnen! Bill maakte uit een mooie aktie de 0-1 en ZVV reeg de kansen aaneen, maar vergat de score uit te bouwen. Uit een goed uitgevoerde counter maakte Bill op aangeven van Mo de 0-2.

Dezelfde Bill was zo ongelukkig om de 1-2 in eigen doel te werken. Aanvoerder Morad mocht een strafschop nemen nadat Mo onderuit was gehaald. Hij schoot echter keihard op de paal. Toch maakte Morad zijn misser goed door de 1-3 net voor rust te maken.

Na rust ging ZVV te veel mee in het spelletje van HMC en was van goede spel nog weinig over. HMC maakte de 2-3 maar Mo maakte daarop gelijk de 2-4. HMC ging aandringen en het spel werd erg fysiek en er werden veel overtredingen gemaakt waardoor de sfeer in het veld er niet beter op werd. HMC kwam terug tot 4-4 en het spel golfde heen en weer.

Morad werd matchwinnaar door een vrije trap slim binnen te schieten en zo de 4-5 overwinning veilig te stellen.

Volgende wedstrijd
Volgende week vrijdag (17 november) komt Brielle op bezoek. Deze keer niet in het vertrouwde Zuiderpark, maar in onze oude thuishal Hoge Veld.
Aanvang 21.00u