ZVV pakt drie punten tegen Lugdunum

Na een week rust stond woensdag 19 oktober de uitwedstrijd tegen Lugdunum op het programma. In de 3-Oktoberhal werd het 4-7, waardoor de drie punten mee terug gingen naar Den Haag.

ZVV begon de wedstrijd sterk en kwam al snel op een 0-1 voorsprong door spelen-lopen. Brahim kreeg de bal van Ricky terug en rondde de kans koeltjes af. Niet veel later was het Luth die met een soortgelijke actie de bal in kon tikken bij de tweede paal. Na deze sterke fase zakte de ploeg uit Den Haag wat in en kon Lugdunum de leiding nemen. De ploeg uit Leiden wist hiervan te profiteren en maakte de aansluitingstreffer: 1-2. Het laatste doelpunt van de eerste helft werd gemaakt door Ceyhun, waardoor ZVV met een 1-3 voorsprong de rust inging.

Na de rust zette Lugdunum direct hoog druk. Door een snelle counter van Luth was het ZVV die opnieuw de score opende: 1-4. Hierna kreeg Lugdunum meer te zeggen en moesten de Hagenaars twee tegendoelpunten incasseren: 3-4. De spelers van ZVV Den Haag bleven echter vechten voor de winst en dit resulteerde opnieuw in een doelpunt. Vanuit een corner van Brahim zocht Ceyhun de tweede paal op en tikte de bal achter de doelman van Lugdunum: 3-5. Lugdunum probeerde nog aansluiting te vinden in de score en dit resulteerde in het maken van de 4-5. ZVV was duidelijk op zoek naar een grotere voorsprong. Aanvallend kregen de mannen genoeg kansen, met name uit counters en goed samenspel. Zelfs in een ondertalsituatie (waar ZVV twee keer in terecht kwam) wisten Brahim en Yassin het net te vinden, waardoor de wedstrijd beslist werd met een eindstand van 4-7. De coaches waren zeer tevreden aan het eind van de wedstrijd en gaven de mannen een groot compliment. ‘We zagen terug waar we op getraind hebben,’ aldus coaches Jeroen Blommaert en René Havermans. Al met al een verdiende overwinning op basis van teamspirit, inzet en voetballen vanuit de organisatie.

Voordat we verder gaan met de competitie, staat er eerst een oefenwedstrijd op het programma. Vrijdag 28 oktober wordt er om 21.30u gespeeld tegen ZVV Den Haag 3 in sporthal Zuidhaghe. De volgende competitiewedstrijd is op 4 november tegen RS 1. De aftrap van deze wedstrijd is om 20.00u in sporthal Hoge Veld.