ZVV verliest in slotfase tegen Multicult

Vrijdag 20 januari was het weer tijd om na de ‘winterstop’ te beginnen aan de tweede helft van de competitie. In sporthal Overbosch werd het tegen Multicult 12-11 in het voordeel van de tegenstander.

Kort na de aftrap was het Multicult die de voorsprong op het scorebord zette. De spelers van ZVV leken hierdoor direct wakker geschud, waardoor zij al snel de achterstand recht konden trekken. Door goed samenspel en wat geluk kon ZVV uitlopen tot een 3-1 voorsprong. Multicult was overduidelijk op zoek naar de aansluiting en vond deze ook na een snelle counter. Vervolgens was het zaak aan ZVV om de voorsprong opnieuw te behouden en, beter nog, uit te breiden. Dit lukte ook. Richting rust lieten de spelers van ZVV meer gaten vallen in de verdediging, waar Multicult direct van profiteerde. Met het fluitsignaal voor rust stonden beide teams weer gelijk: 4-4.

Scherp van de bank gekomen stond ZVV snel na rust weer voor met twee doelpunten verschil. Met deze twee doelpunten werd het ‘doelpuntenfestijn van de tweede helft’ geopend. Over en weer werden doelpunten gemaakt. Met een 8-10 tussenstand in het voordeel van ZVV leek de wedstrijd gewonnen. Niets was echter minder waar. Multicult zette in de laatste minuten extra aan en ging met een vijfde man voetballen. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer. Enkele seconden voor het laatste fluitsignaal maakte Multicult het winnende doelpunt en hielden zij met een 12-11 eindstand de drie punten in eigen huis.

Ondanks het verlies waren de trainers tevreden met wat zij gezien hadden. Een aantal doelpunten kwamen uit aanvallen, die op de trainingen geoefend waren. Hier gaan zij, samen met de spelers, mee verder in voorbereiding op de volgende wedstrijd. Deze is vrijdag 27 januari tegen GZV Watergras 1. In sporthal Hoge Veld wordt om 20.00u afgetrapt.