Eerste winst Mannenselectie op Texel

Nieuwsbericht

Eerste winst Mannenselectie op Texel

Na het verlies afgelopen week tegen Be ’97 in Berkel-Enschot mocht de mannenselectie van ZVV Den Haag deze week afreizen naar Texel met als doelstelling: het meenemen van 3 punten naar Den Haag.

Dat deze taak niet eenvoudig zou worden was wel duidelijk voorafgaand aan de wedstrijd. Omwille van de logistieke uitdagingen om af te reizen naar Texel worden de wedstrijden daar op zaterdag gespeeld. Hierdoor kon een aantal vaste krachten niet aanwezig konden zijn vanwege andere verplichtingen. Dat gecombineerd met de reeds bekende blessures zorgde ervoor dat coach Yuri van der Smitte een lastige puzzel in elkaar moest krijgen. Texel daarentegen stond met een volledige selectie incl. een ruim aantal wisselspelers klaar om ZVV Den Haag te ontvangen. 

Door zich niet te laten intimideren en met druk naar voren te voetballen lukte het ZVV Den Haag om na 4 minuten op een 0-1 voorsprong te komen door een goal van Anouar Attal Haoui. In minuut 13 breidde Hamza Boukhari de stand uit naar 0-2. Texel ’94 kwam 3 minuten later terug tot 1-2 maar door een snelle goal van wederom Hamza Boukhari werd de ruststand 1-3 in het voordeel van ZVV Den Haag. 

Na rust was de eerste goal voor Texel ’94 maar dankzij goals van Mourad Chalhi en Mo Ouarraki werd de eindstand met 2-5 bezegeld en betekend dit de eerste winstpartij van ZVV Den Haag in dit seizoen. Door deze overwinning stijgt het team naar de 10e plaats in het klassement.

Een uitgebreid verslag is te lezen op Haaglanden Voetbal.