Geen kans tegen FC Eindhoven

Nieuwsbericht

Geen kans tegen FC Eindhoven

Na de eerste overwinning tegen Texel ’94 van afgelopen zaterdag wachtte deze week een tegenstander van een ander kaliber. FC Eindhoven kwam op bezoek in Den Haag. 

Met uitzondering van het verlies van hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen Groene Ster Vlissingen was Eindhoven bezig aan een sterke reeks met 3 overwinningen op rij waaronder de 7-3 overwinning tegen FC Marlène vorige week. Voor ZVV Den Haag dus een pittige tegenstander op papier. En helaas was de tegenstander niet alleen op papier sterk, ook in de wedstrijd in de Sportcampus Zuiderpark was het duidelijk dan FC Eindhoven op jacht was naar een ruime overwinning.

Door al vroeg in de wedstrijd veel druk te zetten bij balbezit van ZVV Den Haag leed de ploeg veel balverlies op eigen helft. Hierdoor kwam FC Eindhoven al erg vroeg in de wedstrijd in kansrijke positie om te kunnen scoren. En het scoren ging de bezoekende ploeg gemakkelijk af. Uitgespeelde kansen en ballen vanuit de tweede lijn werden goed ingeschoten waardoor het voor rust al 0-8 stond.

Hoewel ZVV Den Haag in de eerste helft ook een aantal kansen kreeg was de ploeg van Yuri van der Smitte niet scherp genoeg om de kansen te benutten. Hoewel de stand na rust enkele minuten onveranderd bleef was het wederom FC Eindhoven die met solide voetbal verder werkte aan het uitbreiden van de score. Ondanks de inzet van de spelers van ZVV Den Haag kwam de tegenstander regelmatig in scoringspositie waardoor de score opliep tot 0-16. Doordat ZVV Den Haag bleef zoeken naar de counter was het Mo Ouarraki die de lelijke 0 van het scorenbord wegpoetste door in de 35e minuut een goed uitgespeelde kans eindelijk binnen te tikken. 

Helaas mocht deze inzet niet voorkomen dat ZVV Den Haag de ruimste nederlaag van dit seizoen te pakken kreeg. Door nog 3 goals van FC Eindhoven werd de eindstand bepaalt op 1-19. Een verlies lag in de lijn der verwachting maar de bijbehorende eindstand was toch wel onverwacht.