‘Haags’ spelende vrouwenselectie dichtbij stunt in Friesland

Nieuwsbericht

‘Haags’ spelende vrouwenselectie dichtbij stunt in Friesland

DRACHTEN – Toen al na een paar tellen spelen de Friese thuisploeg ‘ongehinderd’ de 1-0 scoorde, leek het een lastige avond te worden voor ZVV Den Haag. Het doemscenario vooraf leek werkelijkheid te worden. Vooraf natuurlijk geen schande om te verliezen van de Friese titelfavoriet. Maar zo snel op achterstand komen is niet leuk maar ook niet funest. Dit bleek dan ook in het vervolg van het spannende duel tussen ‘Goliath en David’.

Rustaagh
René Havermans en zijn nieuwe assistent Monhim Boulahdaraj bleven na de ongewenste snelle achterstand tamelijk ‘rustaagh’ onder. Ook hun speelsters pakten alweer snel de draad op. Sterker, er kwamen ook kansen voor ZVV Den Haag.

Koelbloedig
Onder aanvoering van teamcaptain Priscilla de Vos trok de Haagse ploeg ten strijde. Men toonde ook in de tweede helft strijd, vechtlust en passie! Het was dan ook de koelbloedige Haagse aanvoerster Priscilla de Vos die na een handsbal van Esther van Toledo voor de gelijkmaker mocht zorgen, penalty GOAL 1-1. Het mocht niet lang duren die gelijke stand want opnieuw Esther van Toledo prikte haar tweede achter de Haagse goalie Roxanna Alicia Monkou, 2-1.

Paal!
ZVV Den Haag liet zich ook in de tweede helft zien. Creëerde zelf veel kansen, trof eenmaal de paal en zocht naar de gelijkmaker. En dan moest er nog 4,5 minuut gespeeld worden. Viviënne NK Knegtmans zette zelf een aanval op, passte naar Priscilla de Vos, die op haar beurt geeft een geweldige (cross)pass terug richting de tweede paal naar Knegtmans en die scoort op fenomenale wijze de 2-2 GOAL!

Onnavolgbaar
Een verrassing hing in de lucht. Hoe lang zou de voorsprong stand houden?Vanaf de Friese aftrap, weer luttele seconden na de 2-2, een onnavolgbare combinatie van het koningskoppel Esther van Toledo en Jessie Prijs, de Friese goalgetter, schoot de bal resoluut binnen, 3-2!

Ongeloof
Wat een ongeloof op de gezichten van ZVV Den Haag dat het nog in de laatste minuten probeerde de weg naar het Friese doel te vinden. Tevergeefs want er werd niet gescoord!

Uitblinker
Félicienne Minnaar blonk uit aan Haagse zijde maar viel in de laatste minuten uit met een bovenbeen blessure. Gelukkig was daar ook teamfysio Virginia Multem ter plekke om de uitblinkster te behandelen.

Futsalgevoel
Esmeralda van den Heerik verving de ongelukkige Minnaar en deed dit naar behoren. De Rotterdamse in Haagse dienst speelde een prima partij en lijkt haar futsalgevoel te hebben gevonden bij ZVV Den Haag.

Rookie
Via snelle en gevaarlijke counters en met de uitblinkende ‘rookie’ Yentl van Goch in de hoofdrol probeerde ZVV Den Haag met vechtlust, uitstekende intercepties en snelle uitbraken de Friese defensie in de laatste minuten van de wedstrijd te ontregelen.

Handelend
Drachtster Boys had ‘t er maar moeilijk mee. Maar bleef zelf ook gevaarlijk via Esther van Toledo en Jessie Prijs! Monkou moest een aantal keren ook handelend optreden. En dat deed ze voortreffelijk! Iedereen van ZVV Den Haag leverde strijd en passie! Het waren dan ook interessante duels tussen Van Toledo aan Friese kant en de Haagse ex-prof Félicienne Minnaar.

Back in track
Minnaar is weer ‘back on track’ en het is een kwestie van tijd dat ook zij heel belangrijk gaat worden voor de ploeg van René Havermans. Na maanden door verschillende blessures absent te zijn, is zij weer terug op het hoogste futsal niveau. Moest Minnaar vorige week tegen Drs. Vijfje nog even wennen, gisteravond speelde zij weer bijna als vanouds.

Infield coaching
Ook de ‘Haagse’ Angelica Hertstein, Yentl van Goch en Esmeralda van den Heerik weten nu wat ze in het veld moeten doen, mede door de voortreffelijke infield coaching van Minnaar. De wedstrijd tegen Drachtster komt wat dat betreft misschien net iets te vroeg voor het ‘nieuwe’ ZVV Den Haag.

Ontwikkelen
De ploeg van Havermans is zich nog aan het ontwikkelen rond de nieuwe situatie. Na het (tijdelijk) wegvallen van drie sterkhouders Romy Scherpenzeel en Ramona van der Harst en Stef Valk, is het even puzzelen (geweest) voor Havermans. ZVV Den Haag is nu een team in opbouw.

Watertanden
Het theoretische wedstrijdconcept van Havermans is voor futsal insiders om van te watertanden. De uitvoering ervan door de speelsters is iets anders. Nieuwe speelsters inpassen vergt eenmaal tijd en geduld. De sympathieke Hagenees uit het Westland keek in Drachten zijn ogen uit. Het team verraste hem in positieve zin na 3 verloren duels waarin heel veel ontbrak. Tegen Drachtster Boys rechtte ZVV Den Haag haar rug en vocht als een leeuwin!

Havermans na afloop: “We mogen we niet ontevreden zijn ondanks het verlies. We speelden met vertrouwen! Doordat we diverse speelsters missen moeten we eigenlijk weer opnieuw beginnen en dat is een uitdaging. Er was strijd, passie, beleving, uitstraling, geloof en vertrouwen in elkaar! We gaan nu door met bouwen ik hoop dat we de komende wedstrijden beloond gaan worden.”

 

Scoreverloop:
1-0 Esther van Toledo
1-1  Priscilla de Vos (pen.)
2-1  Esther van Toledo
2-2 Viviënne NK Knegtmans
3-2 Jessie Prijs

 

Opstelling ZVV Den Haag
Roxanna Alicia Monkou (k)
Félicienne Minnaar
Samantha Chin A Sang
Esmeralda van den Heerik
Rochella Becker
Viviënne NK Knegtmans
Priscilla de Vos (c)
Angelica Hertstein
Yentl van Goch
Lisa Franken (k)

Stafleden:
TC René Havermans
AC Monhim Boulahdaraj
TV Virginia Multem
TM Ulis Van Maanen

Opstelling Drachtster Boys/HR Piping
Laura Hummel (k)
Amber Werkman
Rianne Mulder
Aruni Westerhout
Esther van Toledo
Lisanne Kempe
Jessie Prijs (c)
Mariël Miedema
Sieta de Vries
Richelle Gordijn (k)

Stafleden:
TC Symen Abe Hoekstra
TL Cor Kramp
TM Conny Oosting-Wildeboer

Video-opname: Jonny Hertstein

 

tekst: Ulis van Maanen
foto’s: Tibbesmafotografie.nl