Vrouwenselectie verliest eerste wedstrijd

Nieuwsbericht

Vrouwenselectie verliest eerste wedstrijd

In het begin zag het er veelbelovend uit! Flitsende combinaties, tactisch sterk, opportunistisch, gretig en ijzersterk in de balverovering. Toch lukte het het vrouwenteam van ZVV Den Haag niet om de volle buit te pakken tegen Team Alkmaar.

Na amper anderhalve minuut in de eerste helft kwam de ploeg van het trainersduo René Havermans en Monhim Boulahdaraj op een verdiende 1-0 voorsprong. Rochella Becker onderbrak knap een Alkmaarse aanval en via Ramona van der Harst en weer Becker, wist teamcaptain Priscilla de Vos te scoren.

Ook de nieuwkomers Esmeralda van den Heerik en Angelica Hertstein lieten in deze wedstrijd zien een aanwinst te zijn voor de Haagse zaalformatie. Zij maakten ‘overall’ een prima indruk. Team Alkmaar deelde in het begin ook wat speldenprikjes uit, maar aanvoerster Milenca van Ee en Lotte Donath misten in die fase doel. Na zes minuten spelen was er voor de Alkmaarse teamcaptain een heel vervelende situatie. Op rechts stoomde de Oranje-international op richting de Haagse achterlijn, achtervolgd door Esmeralda van den Heerik, die slim een schouderduw uitdeelde aan de Alkmaarse aanvalster, waardoor zij ongelukkig ten val kwam. Scheidsrechter Abderrahim Essaghir zag er geen overtreding in. De schouderblessure bleek zodanig ernstig dat de ongelukkige speelster heel lang op de grond moest blijven liggen. Na de eerste hulp en zorg ter plekke van ZVV Den Haag-fysio Virginia Multem en driekwartier oponthoud werd Milenca van Ee door de inmiddels opgeroepen en aanwezige ambulancebroeders mentaal en fysiek ‘opgelapt’. Daarna werd zij door coach Gerard Timmers naar het ziekenhuis gebracht. Het bleek om een ‘oude’ schouderblessure te gaan die de sympathieke Alkmaarse eerder in het nieuwe seizoen parten speelde.

Na het lange oponthoud ging ZVV Den Haag door met waar het bezig was. Op zoek gaan naar de tweede treffer. Het Alkmaarse doel werd een aantal malen flink bestookt door schoten van onder meer Priscilla de Vos. Maar daarna was het toch raak, waarbij de Haagse aanvoerster ook betrokken was. De bal kwam uiteindelijk bij de mee opgekomen Ramona van der Harst die via een gaaf één-tweetje de bal grandioos binnenschoot: 2-0. Inmiddels had de afwezige Alkmaarse coach Gerard Timmers de coaching overgedragen aan zijn assistent-coach Tessa Oud.

Direct erna ging de Alkmaarse ploeg op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar ZVV Den Haag keepster Lisa Franken wist telkens weer knap redding te brengen. ZVV Den Haag kreeg voor de rust ook nog een aantal kansen om de derde treffer te scoren. Maar de tussenstand van 2–0 bleef op het scorebord staan.

De tweede helft gaf een totaal ander spelbeeld te zien. Het enthousiaste publiek krabde zich achter de oren.  Team Alkmaar pakte na de “thee” fanatiek aan en nam met voldoende energie de wedstrijdregie over. ZVV Den Haag voetbalde onzeker en achteruit! De gevolgen waren er dan ook.

Team Alkmaar zette met de regelmaat van de klok ZVV Den Haag onder zware druk. De ploeg uit de Kaasstad boog fraai met Westfriese strijdlust een 2–0 achterstand om in een onverwachte 2–5 voorsprong via doelpunten van Kim van Velzen, Lotte Hopman (2x), Amy Visser en nieuwe teamcaptain Lotte Donath. Annebel ten Broeke (ZVV Den Haag) deed in de laatste fase van de wedstrijd nog wat terug: 3-5. ZVV Den Haag kwam nog dichtbij de 4-5, maar het schot van Samantha Chin A Sang belandde tegen de paal.

Meer foto’s zijn terug te vinden op Haaglanden Voetbal.

foto’s: Alex Pronk
tekst: Ulis van Maanen