ZVV Den Haag M1 blijft met lege handen achter

Afgelopen vrijdag kreeg ZVV Den Haag FC Westland op bezoek. Na jaren weer een echte derby in het Haagse in de eerste divisie.
De teams kennen elkaar goed en er heerst een gezonde rivaliteit.

Het ZVV van coach Jeroen Bloemaert begon scherp aan het duel en kreeg in de openingsfase een aantal grote kansen die helaas niet benut werden. 
Toch kwam ZVV in de 4e minuut  op voorsprong 1-0. FC Westland kwam ook beter in de wedstrijd en het spel golfde heen en weer wat kansen voor beide doelen opleverde maar beide doelmannen lieten zien dat zij hun mannetje staan. Het publiek kon zich opmaken voor een aantrekkelijke wedstrijd. ZVV Den Haag kwam  na een mooie aanval op 2-0. Een verkeerde pass in de achterhoede van ZVV zorgde voor de aansluitingstreffer voor FC Westland 2-1. Helaas konden ze deze aansluiting niet lang koesteren want snel was de 3-1 al een feit. ZVV was in die fase duidelijk beter in hun kansen afmaken en kwam ook nog op 4-1. Een  10 metertrap had misschien de nekslag kunnen zijn maar deze werd helaas gemist. Net voor rust werd een onachtzaamheid in de defensie van ZVV en kwam Westland op 4-2.

Nu rust een aandringend FC Westland op zoek naar de aansluitingstreffer en ZVV naar een definitieve knock-out. Het regende kansen voor beide doelen en werden stevige duels uitgevochten. Na 10 minuten zorgde een rode kaart voor ZVV Den Haag voor de ommekeer. FC Westland maakte goed gebruik van de man meersituatie en kwam op 4-3. Ze roken bloed en gingen nog meer druk zetten.ZVV kreeg daardoor ook nog zat kansen maar werden helaas niet in doelpunten omgezet. En de regel dat als je de kansen zelf niet maakt …. dan krijg je deksel op je neus.
FC Westland kwam op 4-4 en de vreugde was groot.
Beide teams gingen vol voor de winst en nu was het FCW die op voorsprong kwam 4-5 door een snelle omschakeling doeltreffend af te ronden.
ZVV Den Haag ging  daarop vol in de aanval en kreeg zat kansen alleen de scherpte en soms overzicht voor het doel ontbrak. Zo werden een man meer situatie onbenut. 10 seconden voor het einde mocht ZVV nog een 10 metertrap nemen maar deze werd gestopt.
Zo bleef het 4-5 en ZVV Den Haag moest zijn eerste nederlaag slikken. Het talrijk aanwezige publiek was de grote winnaar deze avond. Één wedstrijd waar echt alles inzat
Goed voetbal met mooie doelpunten maar ook fouten en emoties die in een derby thuishoren.
Doelpunten makers ZVV:
Djamel Boerstra 2x
Bill Odidi 1x
Achraf el Ghalbzouri 1x

ZVV Den Haag zal zich moeten herpakken en de eerste kans daarop is a.s vrijdag in Berkel Enschot.
Daar is BE’79 de tegenstander.