Dapper strijdend ZVV Den Haag Vr1 verliest van futsal grootmacht ZV Libertas!

DAMWÂLD – In het Noordfriese Damwâld werd  het voor ZVV Den Haag helaas een sportieve deceptie. Na een nipte 1-0 ruststand werd het in de tweede helft toch nog een geflatteerde 4-0 nederlaag voor de ploeg uit de residentie!
 
Zonder Ramona van der Harst, Romy Scherpenzeel, Stef Valk en Sylvana Den Boer maar met Lavinia Poku en Mirthe Bos (ex ADO) moest het ambitieuze Haagse trainersduo René Havermans & Jeffrey Brand aantreden en opnemen tegen een sterk spelend ZV Libertas dat in de eerste helft op voorsprong kwam.
 
Havermans en Brand moesten langs de lijn lijdzaam toezien hoe hun ploeg kans op kans niet wist te verzilveren. Maar eerlijk is eerlijk ook Den Haag ontbrak het niet aan geluk. De Friese tegenstoten waren zeker niet ongevaarlijk! Onder aanvoering van de ‘Bosman-clans’ trof ZV Libertas als ware sluipschutters doel. En dat allemaal op cruciale momenten van pure onachtzaamheid aan Haagse zijde!
 
Scoringskansen waren er bij de vleet voor ZVV Den Haag maar werden helaas onbenut gelaten! ZV Libertas scoorde wel. Het bleef bij die vier goals omdat de Haagse goalie Lisa Franken weer haar topvorm toonde en persoonlijk voorkwam dat er meer dan de vier Friese goals vielen. Vermeldenswaardig is de zuivere overtreding die aan de 3e goal van de thuisploeg voorafging. Maar goed, ook dat is voetbal.
 
ZVV Den Haag Vrouwen heeft verloren door onachtzaamheid en zelf niet te scoren. ZV Libertas daarentegen deed dat dus wel…!