Mannen strijdend ten onder tegen FC Marlène

Na een rommelige voorbereiding o.a door werk ,vakantie en blessures stond de start van competitie in de eredivisiezaalvoetbal op het programma. De mannen van coach Gerald Baars konden gelijk aan de bak want FC Marlene één van de titelkandidaten kwam op bezoek. Coach Gerald Baars koos mede door een kleine bezetting voor een verdedigende tactiek en gokte op een snelle omschakeling.

Marlene nam gelijk het initiatief wat eigenlijk normaal is gezien het potentieel aan spelers waar zij over beschikken maar ZVV beet goed van zich af. Nieuwkomers Tony Warmerdam en Mohamed Taous moesten even wennen aan het niveau maar pakten het snel op. ZVV Den Haag speelde vanuit een gesloten verdediging en kreeg in de omschakeling ook wel kansjes. Natuurlijk kreeg Marlene de meeste kansen maar een weergaloze Oussama Zayzaoui in het doel stond zijn mannetje. Het bleef lang een wedstrijd zonder doelpunten totdat een vrije trap van Martin v Eeuwijk ( oud speler van SC Noordzee, voorloper van ZVV Den Haag)Oussama te machtig was. ZVV liet niet de koppen hangen en er werd met veel wilskracht als een team gestreden. De rust brak aan met een 0-3 ruststand.

Na rust hetzelfde spelbeeld maar Marlene werd toch wat slordiger en ZVV kreeg steeds meer  kansen. Aanvoerder Abdelhak Bojaada maakte met een mooie actie de 1-3. De kans op de aansluiting werd steeds groter mede door het missen van kansen door Marlene en het goede keeperswerk van de ZVV Den Haag doelman. Maar na het missen van wederom een grote kans van Den Haag was Marlene wel scherp  en maakte de 1-4. Bij een 1-5 achterstand bepaalde  het nieuwe groei briljantje van  ZVV Den Haag  de 17 jarige Nawfal Boutkabout de 2-5 eindstand.

Er is keihard gewerkt door het hele team en hopelijk met het aansluiten van de afwezigen kunnen we er een mooi seizoen van maken.