Start seizoen V1 2023/2024

Haagse Bluf, Haagse Strijd, Haagse Passie en Haagse Lef doen futsal grootmacht Os Lusitanos bijna bezwijken!

Door de plotselinge absentie van de sterkhouders Sabrina Pufflijk c.q. blessure van Romy Scherpenzeel heeft het trainersduo René Havermans en Jeffrey Brand de talentvolle debutante Lara Notenboom sneller moeten inzetten dan gewenst. Maar niets was minder waar, Lara Notenboom blonk uit in futsal discipline en zij speelde alsof zij al jaren eredivisie ervaring had! Kers op de taart was een geweldig doelpunt van haar kant.

ZVV Den Haag starte explosief! Nam het initiatief en zette grootmacht Os Lusitanos tegen de muur. Snelle en vloeiende combinaties en Haagse strijd waren de ingrediënten om te kunnen winnen van de winnaar van de Supercup. De Haagse speelsters vormden samen een sterk team waarin ruimte was voor veel strijd en passie! ZVV Den Haag deelde rake klappen uit. Na amper een minuut spelen lukte het ex ADO Den Haag Vrouwen speelster Priscilla Mesker de 0-1 achter Oranje sluitpost Anna Reitsma te plaatsen. In vrijwel dezelfde minuut mikte debutante Lara Notenboom de bal tegen de Amsterdamse touwen, 0-2! Os Lusitanos wankelde op haar benen en de KO was aanstaande. In de 4e minuut was het teamcaptain Priscilla de Vos die de 0-3 achter de kansloze Amsterdamse goalie plaatste!

Pas na bijna een kwartier spelen in de eerste helft deed Os Lusitanos via Kim van Velzen iets terug, 1-3. Dit was tevens de ruststand!
De Haagse coaching langs de lijn was van hoogwaardig kwaliteit. Opvallend was ook de sterk aanvullende coaching van ras-Hagenees Jeffrey Brand op de cruciale momenten waarin die extra aansturing noodzakelijk was! Futsal tacticus René Havermans en Jeffrey blijken eens te meer een sterk team.

Onder aanvoering van extra speelster Anna Reitsma probeerde de thuisclub in de tweede helft de solide verdediging van ZVV Den Haag met een overtal situatie aan de aansluitingstreffer te helpen. De 2-3 was dan ook daar toen Kelly Hollak weer eens op de juiste plek het net wist te vinden. Uitblinkster aan Haags zijde Lisa Franken blonk vooral uit in schitterende reddingen en ook snelle voortzettingen. Maar ook zij kon daarna de 3-3 gemaakt door topspits Jennifer Oliveira niet voorkomen. Oliveira die de overstap maakte van Futsal Rotterdam naar Os Lusitanos had het lastig tegen de fysiek sterke verdediging van ZVV Den Haag en de bijna niet te passeren Lisa Franken! Een geweldig afstandschot van Ramona van der Harst werd ternauwernood door Oranje topgoalie Anna Reitsma katachtig over de de lat getild! Den Haag raakte ook nog eens de paal. Lisa Franken pakte nog gewiekst ingeschoten ballen van de Amsterdamse ploeg.

Meer zat er helaas niet in voor een geweldig ZVV Den Haag VR1 dat na afloop met gemengde gevoelens de kleedkamer op zocht! Een gelijkspel is OK maar wat zat de ploeg van Havermans & Brand dichtbij een enorme stunt! HAAGSE TROTS en SAMENSTERK!

Volgende week vrijdag speelt ZVV Den Haag haar eerste thuiswedstrijd in Sporthal Hogeveld tegen ZVV Middelburg, aanvang 20.30.