Sterk ZVV Den Haag Vrouwen 1 walst met dubbele cijfers (12-1) over matige Zeeuwse laagvlieger.

‘Voor zover ik me kan herinneren is dit onze grootste zege ooit in een competitie maar belangrijker voor mij als coach is dat mijn ploeg vooral in de twee helft zich aan de afspraken hield en trefzeker waren in de opgelegde kansen voor het doel van ZVV Middelburg!’, aldus een trotse René Havermans na afloop.

DEN HAAG – In een redelijk gevuld sporthal Hoge Veld hebben de vrouwen van ZVV Den Haag het aanwezige publiek verwend en vermaakt met attractief futsal en heel veel doelpunten. Weliswaar begon de ploeg van René Havermans & Jeffrey Brand pas nà rust aan haar wervelende futsal show en niet vanaf de start van de wedstrijd. Alhoewel de thuisploeg al snel na het beginsignaal via een schot van uitblinkster Priscilla Mesker de doelpaal van de bezoekers mocht ‘kussen’ was het juist ZVV Middelburg die tegen de verhouding in met een toevalstreffer op een verrassende 0-1 voorsprong kwam.
 Die ‘verrassende’ voorsprong van de bezoekers was voor ZVV Den Haag aanleiding om ‘wakker’ te worden om eindelijk bij de les te zijn en zich te focussen op de wedstrijd. Met het eerste blok (keepster Lisa Franken, Ramona van der Harst, Priscilla Mesker, Stef Valk en teamcaptain Priscilla de Vos) begon ZVV Den Haag met een stroeve maar succesvolle inhaalrace. Via Priscilla Mesker en Priscilla de Vos boog de thuisploeg de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Het tweede blok (keepster Lisa Franken, Samia Kaaouane, Priscilla Mesker, Celine van der Toorn en Larissa Boerenstam)
 Vijf minuten voor rust mocht ZVV Den Haag door een eigen doelpunt van de wankelende bezoekers met een 3-1 tussenstand rusten. Een verdiende en moeizame voorsprong was een feit voor de Haagse futsal eredivisionist.

De tweede helft gaf een totaal ander spelbeeld. ZVV startte direct met een bliksem offensief en zette meteen hoog druk op de tegenstander die daardoor geen kant op kon. De legio opgelegde kansen werden direct omgezet in doelpunten. Het regende diepte- en steekpasses en zelfs sluitpost Lisa Franken deed daaraan mee aan de wervelende futsal die daarop volgde. Een werkelijk schitterende dieptepass kreeg helaas niet de gewenste afronding. Maar het publiek ging er helemaal goed voor zitten. De ene aanvalsgolf was niet afgelopen of de andere werd direct weer ingezet door een sterk en collectief combinerend ZVV Den Haag!
 Schitterende acties, vloeiende combinaties, gevaarlijke schoten, onnavolgbare skills en moves. Het kon gewoon niet op. Maar het belangrijkste was dat de kansen werden benut! Sterker, de tweede helft werd een waar doelpuntenfestival waar het dankbare thuispubliek merkbaar en zichtbaar van genoot op de volle tribunes.

De peptalk in de rust van trainer Havermans heeft een ander ZVV Den Haag laten zien dan in de eerste part van de wedstrijd. De 4-1 en 5-1 kwamen van de voet van Priscilla Mesker die haar hattrick te pakken kreeg! Binnen 10 minuten spelen in de tweede helft stond de 6-1 op het scorebord via de eveneens trefzekere teamcaptain Priscilla de Vos. De flegmatieke en technisch vaardige Haagse aanvoerster had haar 2e goal in the pocket!
Verdedigend stond het bij het fysiek sterke ZVV Den Haag als een huis. Aan de bal en in de omschakeling. Met ‘Rocky’ Ramona van der Harst, de solide spelende Stef Valk , freestyler Samia Kaaouane en sluitpost Lisa Franken konden de zwalkende Zeeuwse meisjes weinig uitrichten op aanvallend gebied.

Vervolgens bleven de aanvalsgolven maar aanhouden. Het was de beurt aan de clubtopscorer Larissa Boerenstam die haar doelpunten aantal weer kon opvijzelen. De Alphense in Haagse dienst scoorde weer eens! Dit maal twee keer! Wat deed ZVV Middelburg dan terug? Het ging over naar het spelsysteem met een meevoetballende keepster. Zonder succes want ZVV Den Haag speelde daar zeer adequaat op in. De alerte futsal ‘new kid on the block’ Celine van der Toorn scoorde haar drie goals vanaf de eigen helft schitterend en doeltreffend tegen de Zeeuwse touwen: HATTRICK!

Goal nummer 12, de laatste van ZVV Den Haag, was er ook één om in te lijsten. Het was de ‘Gooise’  Sabrina Pufflijk die haar eigen feestje mocht vieren samen met haar teamies. De opgelegde doelkans vlak voor tijd benutte zij feilloos: 12-1. ZVV Middelburg ging knock-out! ZVV Den Haag was de absolute winnaar en staat nog steeds (op doelsaldo) aan kop in poule B van de eredivisie futsal vrouwen!

Volgende week vrijdag volgt de uitwedstrijd tegen en bij het onberekenbare en altijd lastige Hovocubo in Hoorn!