ZVV DEN HAAG V1 vs Zeemacht e5-4

Zwaar bevochten en benauwde zege ZVV Den Haag Vrouwen. Mentale veerkracht helpt de Haagse eredivisionist uiteindelijk toch te winnen. 

Havermans prijst zijn ploeg voor haar inzet, strijd, passie en de nipte thuiszege op een verrassend ijzersterk Zeemacht! 
Het Haagse trainersduo koos voor een basis opstelling met keepster Lisa Franken, Priscilla Mesker, Samia Bijlesfocus SK Kaaouane, Larissa Boerenstam en Priscilla de Vos. Dat blok van speelsters werd vervolgens afgewisseld door een blok met aanjager en ‘infield coach’ Stef Valk, Ramona van der Harst, Celine van der Toorn en Sabrina Pufflijk die vaak prominent aanwezig was bij kansrijke combinaties. De Bussumse in Haagse dienst doet steeds meer wedstrijdritme op en dat vertaalt zich ook in goed futsal en zelfs goal(s)!!

Gek genoeg raakte ZVV Den Haag totaal onnodig van slag als het op voorsprong kwam. Heel vreemd. Daardoor hielpen zij Zeemacht steeds weer in het zadel om terug te komen. En toch was het ZVV Den Haag dat mentale veerkracht toonde om steeds een minimale voorsprong te behouden door de trefzekere clubtopscorers Larissa Boerenstam en Priscilla de Vos! Bovendien blonk ook nieuwkomer Celine van der Toorn uit! Het Haagse jeugdtalent verkeert momenteel in een prima vorm! Priscilla Mesker, Stef Valk en Ramona van der Harst waren niet alleen defensief een sta-in-de-weg voor Zeemacht maar namen hun ploeg bij de hand in vooral de omschakeling! De drie routiniers zijn nog steeds in elke wedstrijd zeer waardevol voor de Haagse eredivisionist! Van der Harst raakte ook nog een keer de doelpaal van Zeemacht toen ze weer eens een mooi schot op doel waagde.
 
Het sterke Zeemacht liet zich niet naar de slachtbank brengen. Steeds maar weer waren hun voorwaartsen gevaarlijk voor het Haagse doel en dichtbij meer doelpunten. Lisa Franken stond gelukkig goed te keepen. De Helderse ploeg begon in de slotfase van de tweede helft de zaak te forceren en zette ZVV Den Haag onder een enorme druk! Zeemacht bracht met veel geluk de score op 5-4. ZVV Den Haag Vrouwen hield zich met veel kunst-en vliegwerk staande. En niet onbelangrijk, voor ZVV Den Haag kwam Zeemacht tijd en geluk tekort om langszij te komen. Het bleef bij een zwaar bevochten 5-4 thuiszege!
 
Volgende week is de ploeg van René Havermans & Jeffrey Brand vrij.
 
Op vrijdag 1 maart neemt ZVV Den Haag het op tegen DWOW de huidige nummer 2 in Poule B. Plaats van handeling is het Zuiderzeehal in het Noord-Hollandse Wieringermeer!