ZVV DEN HAAG V1

ZVV Den Haag begon ietwat stroef aan het bekerduel. Aarzelend en nogal onwennig werd de gewenste speelplan uitgevoerd. Klarenbeek beet van zich af en verraste de eredivisionist met snelle counters en creëerde zelfs kansen. De Haagse goalie verkeerde in een prima vorm en wist een aantal doelpogingen van de thuisploeg voldoende te pareren. Door de absentie van Stef Valk werd ex-ADO speelster Priscilla Mesker aangewezen als teamcaptain.

Ondanks de prima excellerende keepster en gevaarlijke tegenstoten van de counterende hoofdklasser kwam ZVV Den Haag vrij snel op voorsprong. Het was wederom de pijlsnelle Larissa Boerenstam die de bal in de 0-1 binnen tikte. Ondanks de matige start kwam de Haagse ploeg toch binnen een kwartier op een comfortabele 0-3 voorsprong eerst van de voet van ex-ADO speelster Mirthe Bos en vervolgens wederom door de Haagse clubtopscorer Larissa Boerenstam met haar tweede goal van de wedstrijd! De rust werd bij die stand bereikt.

Havermans & Brand maakten in de kleedkamer nog eens aan hun speelsters duidelijk dat er een tandje bij moest en dat er vrijelijker gespeeld moest worden. Mogelijk dat de score dan meer zou oplopen.

De tweede helft gaf in principe hetzelfde spelbeeld aan maar er werd minder onder spanning gevoetbald. De trefzekere Samia Kaaouane (Bijlesfocus SK) freewheelde als een voetbal hinde dwars door de hechte defensie van Klarenbeek. Sterker, dit deed zij niet eenmaal, niet tweemaal maar zelfs driemaal wist de Futsal styliste het net te vinden, 0-6! Een mooie bekerzege van ZVV Den Haag dat daarmee haar tweede bekerduel winnend kon afsluiten!

De terugreis was er één om niet vergeten! Met veel gevoel voor een plezierreis door een donker kilometerslange natuurgebied met veel verlichte kerstbomen werd uiteindelijk de snelweg heel snel teruggevonden. Een mooi bekeravontuur met mooie herinneringen aan het pittoreske lintdorp en trotse clubmensen en dorpelingen. SC Klarenbeek bedankt! 🤩

🔰Na afloop werd de vertrekkende Sylvana den Boer onder dankzegging door HTC René Havermans met mooie woorden toegesproken en onder luid applaus uitgezwaaid.