ZVV V1 Den Haag-versus Marlene!

SPORTHAL HOGEVELD – Onder ruime publieke belangstelling in het gezellige ‘Hogeveld’ heeft ZVV Den Haag de absolute titelfavoriet FC Marlène helaas geen pijn kunnen doen.

De futsal grootmacht uit de Kop van Noord-Holland blijkt ondanks een aantal absenties toch nog steeds te beschikken over een zeer eredivisiewaardig team met wederom talentvolle futsal talenten! De nieuwe trainer heeft wat dat betreft een brede selectie om bijna ‘clean sheet’ nog steeds de koppositie in de eredivisie te behouden.

De wedstrijd zelf! 
Het publiek genoot zichtbaar van het spel van twee ploegen die voor de winst wilden gaan! ZVV Den Haag onder aanvoering van Stef Valk deed zeker niet onder voor de sympathieke bezoekers uit Heerhugowaard. Sterker, over en weer ontstonden er kansen voor beide doelen. Maar zowel Jack Reus als Lisa Franken aan Haagse zijde hielden hun doel schoon!

Onachtzaamheid
De tweede helft gaf een ander beeld. In die zin dat er helaas wat momenten van onachtzaamheid nodig waren om de winst te geven aan FC Marlène. Twee Oranje internationals Aaike Verschoor en Sanne Brand scoorden voor het ‘Europese’ FC Marlène en helaas was ook een eigen Haagse goal noodzakelijk om de 0-3 op het scorebord te zien staan.

Rocky Ramona
ZVV Den Haag stelde daar heel veel strijd en en een doelkansen tegenover om ook zelf te scoren. Kansen bleven helaas tot dan onbenut. Via ‘Rocky’ Ramona van der Harst deed ZVV Den Haag gelukkig toch nog wat terug. De Scheveningse scoorde slim en gewiekst de verdiende 1-3. Helaas bij die stand bleef het!

Uitblinkster
ZVV Den Haag speelde een voortreffelijke wedstrijd en had in Sylvana Den Boer haar uitblinkster. Haar subtiele balaannames, passes en futsal skills waren schitterend om te zien! Helaas geen overwinning of punt voor Sylvana en haar keihard strijdende teamgenoten! Next time better!

Volgende week volgt het 2e bekerduel. Uit bij sc Klarenbeek in het gelijknamige dorp, nabij Apeldoorn in de provincie Gelderland!

Kans
ZVV Den Haag dat in de 2e fase van de competitie uitkomt in Poule B houdt dan nog steeds zicht op een plek in de kampioenspoule. Dan moet de Haagse futsal formatie wel afrekenen met 5 andere ploegen in poule B die allemaal die kans blijven behouden.
Dit even terzijde.