ZVVDH V1 Haagse passie en strijd verliest het van Gorkums geluk en gogme.

BLIEKENSTAD (Gorinchem) – In een redelijk gevuld sporthal Oosterbliek heeft de gehavende ploeg van René Havermans en zijn secondant Jeffrey Brand helaas de gewenste punten niet kunnen pakken. Het werd uiteindelijk een zeer geflatteerde 3-1 overwinning voor ZVG/Cagemax. Het had dit resultaat mede te danken aan haar excellerende sluitpost dat ZVV Den Haag meer doelpunten kon maken.

Aanvankelijk was het spelbeeld in het voordeel van de thuisploeg maar in die beginfase vielen er geen goals. Wederom liet de Haagse goalie Lisa Franken een Oranje waardig optreden zien met spectaculaire saves.

ZVV Den Haag herpakte zich snel en nam met goed voetbal de regie over. Sterker, na een schitterend opgezette aanval wist de snelle Larissa Boerenstam de 0-1 na een kwartier spelen in de eerste helft geweldig binnen te tikken. Daarna was het steeds wachten op de gewenste 0-2 voorsprong om het ontstane krachtsverschil met veel aanvalsgolven tot uitdrukking te laten komen. Helaas werd de rust bereikt met een minimale 0-1 voorsprong.

Niet geheel onverwacht probeerde ZVG/Cagemax counterend langszij te komen. ZVV Den Haag kreeg legio 100% doelkansen maar verkwanselde de kansen of de Gorkumse sluitpost keerde op spectaculaire wijze de Haagse doelpogingen! ZVV Den Haag kwam in de afronding steeds tekort. De (spook)wet van Murphy treed dan in werking. Ook afgelopen vrijdagavond dus.

ZVG/Cagemax kreeg daardoor een extra ‘energy boost’ en kwam in de tweede helft via de zeer talentvolle Griffith Vassaire langszij en op een onverdiende 2-1 voorsprong. Desondanks bleef ZVV Den Haag met veel strijd, passie en gretigheid heel gevaarlijk voor het Gorkumse doel zonder te scoren. Uiteindelijk deed de thuisploeg dat wel.

Het was echt een wedstrijd die gewonnen kon worden. Gelet op het vertoonde spel aan Haagse zijde. Onze Haagse strijders verdienden meer. Het werd een ‘gewonnen’ wedstrijd die helaas werd verloren.

Volgende week vrijdag ontvangt ZVV Den Haag in het knusse ‘Hogeveld’ GFSV Drs. Vijfje uit Groningen! U bent van harte welkom!

Bijzonderheid: Opvallend was de prima futsal performance van de typisch Haagse speelster Debby Koning-Dam die kon terugkijken op een geweldig eredivisie rentree. Ze verving de afwezige Priscilla Mesker met veel verve!